Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Avertismentul MAE: Evitați călătoriile neesențiale în Bielorusia!

By Vîrban Robert , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 8 martie 2022

Ministerul Afacerilor Externe a ridicat marți, 8 martie, nivelului de alertă pentru Bielorusia la 5 din 9 „evitați călătoriile neesențiale” de la nivelul 3 din 9.

Decizia a fost luată în contextul deteriorării situației de securitate din regiune, cauzată de agresiunea militară ilegală a Federației Ruse împotriva Ucrainei, realizată inclusiv prin utilizarea teritoriului Bielorusiei, și ținând cont de evoluțiile în planul situației regionale umanitare și de securitate, subliniază reprezentanții ministerului.

Conform noului nivel de alertă, MAE le recomandă cetățenilor români să evite călătoriile neesențiale în Bielorusia, iar celor care se află temporar în această țară să ia în considerare să părăsească teritoriul acestei țări cât mai curând, prin intermediul mijloacelor de transport disponibile (pe cale aeriană cu zboruri comerciale încă disponibile sau pe cale rutieră).

Totodată, MAE le recomandă cetățenilor români să evite complet orice deplasare în zonele din vecinătatea frontierei Republicii Belarus cu Ucraina.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *