Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


OFICIAL Alexandru Nazare a fost demis: Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare / Florin Cîțu, ministru interimar al Finanțelor Publice

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 8 iulie 2021

Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor Publice, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială. Premierul Florin Cîțu a fost numit ministru interimar al Finanțelor. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 8 iulie 2021, următoarele decrete: Decret de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Alexandru Nazare, ministrul finanţelor; Decret de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al finanțelor, interimar”, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Deputatul liberal Dan Vîlceanu este varianta preferată de premier pentru a-l înlocui pe Nazare la Ministerul de Finanțe, potrivit unor surse politice.

La finalul ședinței de Guvern de joi, Florin Cîțu afirma că, în urma unei discuții cu liderii coaliției de la guvernare, i-a cerut demisia lui Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor.

„A informat că nu își dorește să își dea demisia și că își dorește să fie revocat. După o altă discuție cu membrii coaliției am trimis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare. Am trimis și propunerea ministrului interimar, o să fiu eu”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

Premierul susține că decizia legată de revocarea din funcție a ministrului Finanțelor are legătură cu întârzierea unor proiecte de atragere a fondurilor europene și de eliminare a evaziunii fiscale.

Am făcut evaluarea la 6 luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar, pe scurt, cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanțelor(…)Miza este o guvernare bună, în interesul cetățenilor, eliminarea evaziunii fiscale și fondurile europene”, a precizat premierul.

Florin Cîțu a fost ministru al Finanțelor în cele două Guverne conduse de Ludovic Orban, între anii 2019 și 2020.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *