Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Meteorologii anunță vreme geroasă până joi dimineaţă, în nordul, estul şi centrul ţării. Temperaturi minime de -21 de grade

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 9 ianuarie 2024 Etichete: , , , ,

Meteorologii prognozează că temperaturile vor scădea semnificativ până joi dimineață în regiunile nordice, estice și centrale ale țării, atingând minime de până la -21 de grade Celsius în estul Transilvaniei. În același timp, a fost emisă o avertizare de tip Cod galben privind intensificări ale vântului în sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare privind condițiile de ger, valabilă începând de marți de la ora 10:00 și până joi la aceeași oră.

Potrivit acestei avertizări, se anticipă o vreme rece în întreaga țară, cu temperaturi extrem de scăzute în noaptea de marți spre miercuri, în special în regiunile nordice, centrale și estice (cu minime termice de până la -21…-20 de grade Celsius în estul Transilvaniei). De asemenea, în noaptea de miercuri spre joi, temperaturile vor atinge valori de până la -16…-15 grade Celsius, în special în regiunile estice și centrale, conform prognozei ANM.

De asemenea, a fost emisă o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă marți între orele 10:00 și 23:00, în sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei.

”În intervalul menţionat, în sudul Moldovei, Dobrogea şi jumătatea de est a Munteniei vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…70 km/h şi vor fi perioade în care acesta va fi asociat cu ninsori slabe”, a arătat ANM.

Pe litoral, vântul va menține unele intensificări și în noaptea de marți spre miercuri.

În zona municipiului București, până miercuri, la ora 8:00, vremea va fi rece, cu o temperatură maximă de -3…-2 grade și o minimă de -7…-6 grade. Vor fi înnorări, mai ales în prima parte a zilei, când va ninge ușor, apoi cerul se va schimba, devenind variabil. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale temporare de 40…45 km/h, accentuând senzația de frig.

De miercuri dimineață până joi la ora 10:00, vremea va rămâne rece dimineața și noaptea. Cerul va fi în mare parte senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va atinge 2…3 grade, iar cea minimă va coborî la -8…-5 grade.

foto: Inquam Photos / Alexandru Bușcă

Comentarii