Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Occidentul ar urma să sporească ajutorul militar pentru Ucraina, în contextul noului asalt pe care Rusia îl pregătește

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina , at 11 aprilie 2022

Occidentul plănuiește să sporească ajutorul militar oferit Ucrainei, în contextul noii ofensive pe care Federația Rusă o pregătește în Est, relatează CNN.

Recent, Federația Rusă și-a retras trupele din regiunea Kiev, pentru a intensifica atacurile în Estul și Sudul Ucrainei, și a adus un nou ofițer militar la conducerea invaziei.

Până în acest moment, armata rusă s-a confruntat cu probleme generate de o strategie slabă, dificultăți de aprovizionare, indisciplină și moral scăzut în rândul trupelor. 

Schimbarea de strategie îi forțează pe liderii occidentali să ia o decizie promptă privind disponibilitatea de a furniza mai mult armament Kievului, înainte de ceea ce se conturează a fi o bătălie dură.

Totodată, Occidentul avertizează că ar putea fi mai multe atacuri lansate împotriva civililor.

SUA au semnalat că sunt dispuse să-și ajute partenerii să aducă tancuri sovietice în Ucraina, iar Marea Britanie a promis un pachet robust de arme, în urma vizitei premierului Boris Johnson, de sâmbătă, din Kiev.

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al președintelui Joe Biden, a declarat că asistența mai extinsă a SUA și sancțiunile fără precedent asupra economiei Rusiei au fost concepute pentru a pune Ucraina pe o poziție favorabilă în viitoarele discuții de încetare a focului. 

Reprezentantul republican Liz Cheney a spus că SUA ar trebui să facă „mult mai mult”, dar nu pledează pentru trimiterea de trupe americane în Ucraina.

Liderii occidentali au fost îngrijorați că ar putea intra într-un conflict direct cu Rusia, pe fondul temerilor de escaladare nucleară.

Cheney a solicitat trimiterea în Ucraina de tancuri, artilerie și echipamente blindate. „Trebuie să facem mult mai mult, mai repede”.

Context

Putin a pus, pentru prima dată, un singur ofițer militar la conducerea invaziei Ucrainei. Înainte să fie numit la conducerea acestei operațiuni militare, Dvornikov era comandantul Districtului Militar din Sud, despre care experții occidentali au precizat că e zona în care Armata Federației Ruse testează echipamentele militare de ultimă generație.

CITEȘTE ȘI „Măcelarul Siriei”, pus de Vladimir Putin să conducă operațiunea militară din Ucraina / Cine este Aleksandr Dvornikov

Vestul a fost zguduit de atrocitățile împotriva civililor din suburbia Bucea și de atacul asupra gării din orașul de Kramatorsk, pe care refugiații o foloseau pentru a fugi de luptele din estul Ucrainei.

Cheney a spus la CNN că atacul „este în mod clar un genocid”. Oficialii americani și occidentali s-au ferit din a folosi această denumire, dar l-au acuzat frecvent pe Putin și trupele sale de comiterea de crime de război.

Sursa foto: UNIAN

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/occidentul-ar-urma-sa-sporeasca-ajutorul-militar-pentru-ucraina-in-contextul-noului-asalt-pe-care-rusia-il-pregateste/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW