Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


„Măcelarul Siriei”, pus de Vladimir Putin să conducă operațiunea militară din Ucraina / Cine este Aleksandr Dvornikov

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 10 aprilie 2022

Generalul Aleksandr Dvornikov, cunoscut drept „Măcelarul Siriei”, a fost ales de Vladimir Putin să conducă ofensiva militară a Federației Ruse în Ucraina, după mai bine de o lună jumate în care forțele ruse au suferit numeroase pierderi.

Obiectivul lui Dvornikov e de a cuceri întreaga regiune Donbas, din Estul Ucrainei, eventual înainte de data de 9 mai, când Federația Rusă celebrează victoria din cel de-al Doilea Război Mondial.

Încă din anul 2016, Aleksandr Dvornikov, în vârstă de 60 de ani, a condus intervenția brutală din Siria, ce l-a ajutat pe Bashar al-Assad să rămână la putere, în ciuda războiului civil, notează Daily Mail.

Intervenția Rusiei în Siria a fost marcată de folosirea armelor chimice și a numeroaselor atacuri aeriene, ce au dus la moartea a mii de civili.

Pe lângă cucerirea Donbas-ului, Dvornikov ar fi responsabil și de supravegherea Mării Negre și a peninsulei Crimeea, despre care analiștii susțin că Vladimir Putin ar dori să o lege de Federația Rusă, prin crearea unui coridor terestru.

Pe parcursul carierei militare, începută în anul 1978, generalul Dvornikov a fost catalogat drept „nemilos”. Informațiile din media occidentală susțin că acesta a fost responsabil de atacul care a dus la moartea a 50 de civili, vineri, când două rachete au lovit gara din Kramatorsk.

Din anul 2005, Aleksandr Dvornikov a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul Armatei Federației Ruse, printre care se numără funcția de comandant adjunct al Districtului Militar din Est sau cea de comandant al Districtului Militar Central.

Înainte să fie numit la conducerea operațiunii militare din Ucraina, Dvornikov era comandantul Districtului Militar din Sud, despre care experții occidentali au precizat că e zona în care Armata Federației Ruse testează echipamentele militare de ultimă generație.

Sursă foto: Jon Jaroker / Twitter

Comentarii


 • … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: mainnews.ro/macelarul-siriei-pus-de-vladimir-putin-sa-conduca-operatiunea-militara-din-ucraina-cine-este-aleksandr-dvornikov/ […]

 • … [Trackback]

  […] There you can find 13398 additional Info to that Topic: mainnews.ro/macelarul-siriei-pus-de-vladimir-putin-sa-conduca-operatiunea-militara-din-ucraina-cine-este-aleksandr-dvornikov/ […]

 • … [Trackback]

  […] There you can find 76298 additional Info to that Topic: mainnews.ro/macelarul-siriei-pus-de-vladimir-putin-sa-conduca-operatiunea-militara-din-ucraina-cine-este-aleksandr-dvornikov/ […]

 • … [Trackback]

  […] Information on that Topic: mainnews.ro/macelarul-siriei-pus-de-vladimir-putin-sa-conduca-operatiunea-militara-din-ucraina-cine-este-aleksandr-dvornikov/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW