Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


O țigară aprinsă – principala ipoteză în cazul tragediei de la Crevedia

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 2 septembrie 2023

Exploziile produse în stația GPL din Crevedia au fost produse din cauza unei surse de foc în apropiere, foarte probabil o țigară aprinsă, susține șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat.

Trei persoane au decedat, iar alte 55 au fost rănite, sâmbăta trecută, în urma exploziei unei stații GPL din localitatea Crevedia (Dâmbovița). Ulterior, autoritățile au anunțat că stația, care aparținea fiului primarului PSD din Caracal, Ion Durdulea, funcționa fără forme legale încă din anul 2020.

„O țigară aprinsă”

Cercetările în acest caz nu s-au terminat, specialiștii din cadrul INSEMEX fiind trimiși la fața locului pentru a ajuta la stabilirea circumstanțelor în care s-a produs tragedia. Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, prima explozie ar fi fost provocată de o sursă de foc, foarte probabil o țigară aprinsă.

„Din ce am înţeles, cel puţin, a apărut o sursă de foc când ei transvazau ilegal între două maşini GPL-ul. Ce se înţelege este că probabil că a fost o ţigară. Eroarea, clar că e eroare umană. Activitatea era ilegală, era extrem de periculoasă, era o activitate care nu avea voie să se facă în acest fel acolo şi dacă a mai şi fumat cineva sau a aruncat o ţigară undeva, că dacă nu era instruit şi nu ştie că GPL-ul, fără să-l vezi, poate să fie curs undeva, să existe concentrat undeva, atunci poate că cineva a aruncat o ţigară şi de acolo s-a răspândit focul”, a declarat Raed Arafat.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii