Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


O primă cursă specială TAROM pentru repatrierea unor români afectați de criza Blue Air

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 septembrie 2022 Etichete: , ,

O primă cursă specială operată de compania TAROM va decola miercuri, în jurul orei 21:50, către Tel Aviv (aeroportul Ben Gurion) pentru repatrierea din Israel a aproximativ 150 de cetățeni români, afectați de suspendarea zborurilor Blue Air, a anunțat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Compania aeriană națională a României (TAROM) dorește să se asigure astfel că cetățenii români sunt transportați în cele mai bune și sigure condiții înapoi acasă. Mulțumim echipajelor TAROM pentru răspunsul prompt și pentru asumarea acestei misiuni speciale!”, a transmis oficialul.

Compania Blue Air a anunţat miercuri, 7 septembrie, că 54.000 de pasageri au fost afectaţi de anularea a 401 zboruri programare în perioada 6 – 11 septembrie, relatează ZF.ro.

În urma deciziei Administrației Fondului pentru Mediu de ridicare a popririi pe conturile Blue Air, reprezentanții companiei au transmis că la această oră se realizează o evaluare a capacităților de zbor, urmând ca în cursul zilei de joi să fie făcut un anunț privind reluarea curselor.

Conform reprezentanților Blue Air, compania înregistrează datorii de 230 milioane euro, ceea ce reprezintă circa jumărare din totalul veniturilor realizate într-un an normal de operare.

CITEȘTE ȘI: Tun de 300 milioane lei la Blue Air / Avioane vechi de peste 30 ani, acceptate de guvernul Orban drept garanții 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW