Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


O pensionară din Galați, anunțată de furnizorul de apă că a murit UPDATE Cum s-a produs eroarea

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 ianuarie 2022

UPDATE Furnizorul de apă local, Apă-Canal Galați, a explicat cum s-a produs eroarea în cazul Ancăi Savin, gălățeanca anunțată în ziua de Bobotează că a decedat.

Baza de date a fost reactualizată, iar în locul CNP-ului Ancăi Savin a apărut CNP-ul mamei sale, care este decedată.

„Analiza situației a scos în evidență o regretabilă eroare în baza noastră de date, în care a rămas salvat, la preluarea contractului de către moștenitoare, CNP-ul persoanei decedate. Situația în cauza a fost clarificată cu titulara contractului, care a înțeles starea de fapt. Precizăm că Apă -Canal actualizează permanent baza de date privind clienții societății, în funcție de vechimea contractelor și a CNP-ului, pentru a se asigura că datele din contract ale utilizatorului nu au suferit modificări. Prezentăm scuze doamnei pentru situația creată”, au transmis reprezentanții SC Apă-Canal la solicitarea publicației locale Viața Liberă.

Știrea inițială

Anca Savin, o profesoară pensionară din Galați, s-a trezit în urmă cu 6 zile într-o situație incredibilă, când a fost anunțată de operatorul de apă și canalizare că a murit și că trebuie să clarifice situația contractului rămas fără titular. 

În urmă cu o săptămână, Anca Savin a primit o scrisoare de la operatorul de apă și canalizare din Galați, prin care era anunțată că a murit și că destinatarul trebuie să se prezinte urgent la sediul Apă-Canal pentru a clarifica situația alimentării cu apă a casei în care locuiește.

Anca Savin trebuia să se prezinte la sediul Apă-Canal Galați în termen de 5 zile, iar, în caz contrar, furnizarea cu apă a locuinței urma să fie sistată.

M-am prezentat în timp util, în zi de Sfântă Bobotează, în loc să îmi văd de aghiazmă și de Biserică, a trebuit să mă duc în capătul orașului, la 70 de ani, ca să clarific oarecum lucrurile. M-am prezentat cu notificarea, doamna de la ghișeu mi-a pus pe tapet actele cu care ar trebui să mă prezint pentru reînnoirea contractului. În momentul în care îi prezint buletinul, se uită suspect la mine și spune „a, deci nu sunteți moartă” și atât”, a declarat Anca Savin, o fostă profesoară din Galați, acum ieșită la pensie, pentru Main News.

Femeia susține că, deși a trecut o săptămână de când s-a prezentat la ghișeu, nu a primit nicio informare din partea societății Apă-Canal din Galați.

Mie mi se cuvin și daune morale.  Declarată decedată, ieri am primit ultima factură, pe care urmează să o achit acum. Funcționarii să își facă datoria, eu ca profesor nu am declarat un elev repetent dintr-o greșeală a mea. Ar trebui să știu de unde pornește greșeala, de la Starea Civilă, de la Evidența Populației, că mâine-poimâine mă trezesc că îmi taie lumina, gazele”, a adăugat fosta profesoară.

Cazul a fost prezentat pentru prima dată de Viața Liberă

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *