Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


O pagină de Facebook a Academiei Române a fost spartă iar hackerii promovează mesajele electorale ale lui Renato Usatîi

By Vîrban Robert , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 2 iulie 2021

Cu doar câteva zile rămase până la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, pagina de Facebook a Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române a fost spartă iar pe ea sunt difuzate mesajele electorale ale lui Renato Usatîi, primarul pro-rus din Bălți și candidat din partea unui bloc electoral care îi poartă numele. 

Atacul s-a petrecut joi, în jurul orei 22:00, iar hackerii i-au înlocuit imediat numele din „Academia Română – ISPRI” în „România pentru Renato Usatîi”.

Pagina de Facebook a fost creată pe 8 noiembrie 2013 este urmărită de 3.476 de persoane și are 3.428 de aprecieri.

Contactat de Mainnews.ro, directorul institutului, Dan Dungaciu, a precizat că incidentul a fost semnalat instituțiilor abilitate, însă nu a putut să ofere mai multe detalii.

Mainnews.ro a încercat să ia legătura și cu reprezentanți ai Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), însă până la publicarea materialului nu avem o poziție cu privire la incident.

Alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova se vor desfășura pe data de 11 iulie. În cadrul scrutinului prezidențial din toamna trecută, Renato Usatîi a obținut 16,9%, fiind clasat pe a treia poziție, însă sondajele de opinie credibile creditează blocul său electoral sub pragul de 7%.

Sursa foto: Facebook / Renato Usatîi

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *