Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


O nouă rețea de traficanți de droguri, destructurată. Cum ajungeau drogurile la elevi

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 8 mai 2023 Etichete: , , , , , , ,

Poliţiştii şi procurorii au destructurat o reţea „specializată ” în traficul de droguri. Potrivit DIICOT,  membrii acesteia vindeau cu precădere minorilor și acționau intens pe raza județului Alba. Astăzi, 8 mai, un bărbat în vârstă de 33 ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar alte 18 persoane sunt cercetate de procurori. Activitatea infracțională ar fi început în 2022, când rețeaua ar fi vândut droguri de risc şi substanțe psihoactive. 

„În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 50 de grame de substanţă cristalină de culoare albă, două grame de masă vegetală, cântare electronice,  telefoane mobile, o tabletă, alte articole care ar fi fost folosite la porţionare, ambalare şi consum, precum şi sume de bani. Poliţiştii au audiat 18 persoane, în calitate de martori”, a transmis Poliția Română.

Consumul de droguri în rândul elevilor, din ce în ce mai frecvent. Ce fac autoritățile

Așa cum Main News a mai relatat, consumul de droguri în rândul elevilor a înregistrat o creștere spectaculoasă, iar autoritățile încearcă să-l prevină. Recent, deputații au aprobat ca Agenția Națională Antidrog să aibă statut special, pentru a face acțiuni de prevenire în școli în mod ogligatoriu, iar Ministerul Educației semnat un protocol de colaborare cu DIICOT-structura care se ocupă de investigarea traficului de droguri.

Doar prin colaborare, școala poate fi un spațiu în care elevii să se simtă în siguranță! Am avut azi, la sediul Ministerului Educației, o întâlnire cu procurorul-șef al DIICOT, Alina Albu, pentru a reafirma cooperarea între cele două instituții pe care le reprezentăm”, a transmis Ligia Deca, ministrul Educației. De asemenea, oficialii de la Educație poartă discuții și cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne(MAI), astfel încât elevii să nu introducă în școli substanțe interzise, droguri sau obiecte contondente/arme. Câteva dintre măsurile luate se vor regăsi în noile Legi ale Educației, altele, în regulamentele interne ale școlilor.

CITEȘTE ȘIStațiunile de pe litoral, „destinația” traficanților de droguri. Peste 100 de persoane s-au ales cu dosar penal

Sursă foto: DIICOT

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW