Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Agenția Națională Antidrog, noi atribuții în școlile din România. Va interveni obligatoriu pentru prevenirea consumului de droguri


Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților a stabilit ca Agenția Națională Antidrog(ANA) să intervină în mod obligatoriu în școlile din România, pentru prevenirea consumului de droguri. În prezent, această instituție nu are cadru legal să acționeze direct în unitățile de învățământ, însă, prin structurile județene, periodic, le vorbesc elevilor despre efectele nocive ale drogurilor și ale ator substanțe interzise. 

Pe fondul ultimelor incidente din școli, când mai mulți traficanți au prins în flagrant când le vindeau droguri elevilor, deputații vor să găsească un cadru legal mai clar, ferm, pentru protejarea copiilor împotriva acestor substanțe.

„S-a votat amendamentul formulat de mine, de a introduce și Agenția Națională Antidrog la Art. 63,(1), alături de instituțiile statului responsabile de menținerea siguranței în școli! Prin Centrele de prevenire, evaluare și consiliere antidrog județene, aflate sub coordonarea A.N.A.

Deoarece la o dezbatere anterioară reprezentanții A.N.A. au susținut că nu au cadrul legal pentru a interveni în școli, iată că acum l-am creat, nu mai au nicio justificare de a nu interveni pentru a face prevenție și mai ales pentru a combate acest fenomen scăpat de sub control, acela al consumului de droguri în școli!”, a transmis deputatul Ana Loredana Predescu”, inițiatoarea acestui amendament. Potrivit unui raport al Institutului Național de Sănătate Publică, cel mai „frecvent” drog consumat de tinerii români este marijuana. De asemenea, 7 elevi din 100 chestionați au declarat că li s-ar fi  vândut droguri la școală. Dezbaterile la Legile Educației vor fi reluate luni, 24 aprilie.

CITEȘTE ȘI:  Grupare specializată în traficul de droguri către elevi, destructurată de DIICOT. Dealerii acționau prin intermediul Telegram

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW