Monday, September 20, 2021
Jurnalism corect


O nouă plecare din USR. Ilinca Macarie a spus adio partidului pe care l-a fondat

By Vîrban Robert , in Fara categorie , at 14 februarie 2021

Ilinca Macarie, fost consilier local în Sectorul 1 și membru fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul, și-a anunțat duminică demisia din USR.

Motivele invocate de Macarie țin de diferențele de viziune față de conducerea USR, dar și de modul în care a fost gestionată problema de la adăpostul Odăi, unde circa 750 de câini au fost lăsați fără îngrijire de anajații Romprest.

„În sfârşit. Am demisionat din USR. Luasem hotărârea de mult, dar tot nu am apucat să oficializez decizia. Poate pentru că deja mă simţeam aşa de străină de această formaţiune politică, că mi se părea irelevant. (…) E clar, nu, de ce plec? Nu mai am ce face aici. Sunt membru fondator USB şi m-am băgat în politică pentru ca voiam să fac ceva concret şi ştiam ce vreau să fac. Ştiam că pot face, numai să fiu lăsată. Nu mai am nimic în comun cu oamenii care conduc acum USR-ul, nici ca viziune, nici ca sistem de valori (episodul Odăi a pus capac). Dar nu regret că am fost parte din această poveste. Cred că am avut aşteptări nerealiste”, a scris Ilinca Macarie pe Facebook.

Amintim că și fosta senatoare Florin Presadă și-a dat demisia din USR, după ce nu a mai prins un loc eligibil pe listele de candidați.

Sursa foto: Facebook / Ilinca Macarie

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW