Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


UPDATE Noi demisii din grupul parlamentar PNL: Conducerea partidului nu face altceva decât să arunce România în haos

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 1 noiembrie 2021

UPDATE Încă un deputat liberal a demisionat luni din grupul parlamentar al PNL. Gabriel Plăiaşu a scris pe contul său de Facebook că „noii lideri ai partidului, rătăciți prin birourile din Modrogan, par să aibă o singură preocupare: cum ar putea dl Cîțu să rămână premierul României”.

Numărul membrilor PNL care și-au dat demisia din grupul parlamentar al liberalilor a ajuns, astfel, la 14.

UPDATE O altă demisie din grupul parlamentar PNL, anunțată luni. Antonel Tănase, președintele PNL Sector 3, a precizat că rămâne membru de partid.

Sunt în Partidul Naţional Liberal de la 19 ani şi niciodată nu m-am gândit că îmi va fi ruşine să spun că fac parte din această formaţiune care, nu mai departe de acum 1 an, înregistra victorii politice remarcabile şi se situa printre preferinţele electorale ale românilor”, a scris Antonel Tănase, pe Facebook.

Numărul membrilor PNL care și-au dat demisia din grupul parlamentar al liberalilor a ajuns la 13.

Știrea inițială

Deputatul liberal Nicolae Giugea și-a anunțat luni, 1 noiembrie, demisia din grupul parlamentar al PNL, precizând că va rămâne membru în partid. Acesta devine al 12-lea membru PNL care a demisionat din grupul parlamentar al liberalilor. 

Partidul Național Liberal este captiv unui grup care se comportă irațional. Nu există niciun fel de explicație logică pentru modul în care, în câteva luni, grupul lui Florin Cîțu a distrus o coaliție perfect funcțională, a distrus un guvern care avea oportunitatea de a face reforme reale pentru a pune România pe direcția cea bună și, în cele din urmă, a instalat haosul în țară”, a scris Nicolae Giugea, pe Facebook.

Deputatul susține că PNL se îndreaptă către un naufragiu și acuză că nimeni din partid nu are curaj să spună nimic, întrucât liberalilor le-ar fi frică de liderul Florin Cîțu.

Ce face acum așa zisa echipă câștigătoare nu mi-aș fi imaginat nici în cele mai negre coșmaruri. Asistăm la o decuplare totală de agenda publică. Într-o țară lovită cumplit de valul 4 al pandemiei, în prag de iarnă când facturile la energie au crescut peste noapte, când prețul la benzină a depășit cele mai pesimiste prognoze, conducerea PNL nu face altceva decât să arunce România în haos”, a adăugat fostul deputat PNL, acum neafiliat.

Pe urmele lui Ludovic Orban

Fostul lider PNL, primul care a dat tonul demisiilor din grupul parlamentar al liberalilor, a declarat duminică seară că, dacă nu-i vor fi îndeplinite cele 3 condiții, va pleca din partid și va înființa o nouă formațiune politică, alături de senatorii și deputații care îl susțin.

1. Să se întoarcă cu fața la popor și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni (n.r. liberalii). Iohannis a arătat foarte clar că dacă îi iese ceva e o operațiune de distrugere a PNL. 2. Cîțu să plece acasă, sa aibă loc un congres în care să se aleagă un președinte cum vor membrii PNL, nu Iohannis și sistemul.  3. Refacerea Coaliției”, sunt condițiile puse de Orban, potrivit Realitatea PLUS.

O decizie în acest sens ar urma să fie anunțată în următoarele 2-3 săptămâni, a mai spus Ludovic Orban.

Context

Cel care a dat tonul plecărilor din grupul parlamentar PNL a fost Ludovic Orban, care și-a anunțat demisia marți, 26 octombrie.

Acesta a fost urmat de alți 11 membri PNL:  Ovidiu Florean, Alexandru Kocsis, Ion Ştefan, George Ionescu, Constantin Şovăială, Ionel Dancă, Luminiţa Barcari, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira și Nicolae Giugea.

În schimb, Florin Roman, unul dintre susținătorii lui Florin Cîțu și președintele interimar al Camerei Deputaților, a anunțat că va propune excluderea acestora din partid.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW