Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


O nouă confruntare între candidații pentru șefia PNL. Florin Cîțu: Noi nu suntem PSD, nu ne atacăm propriul Guvern / Ludovic Orban: Eu nu număr filiale, deși ar fi în avantajul meu

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 11 iulie 2021

Tensiunile provocate de competiția internă din PNL nu vor afecta guvernarea, iar liberalii nu trebuie să fie confundați cu social-democrații care și-au atacat propriul Executiv și propriul premier, susține Florin Cîțu. Contracandidatul său, Ludovic Orban, le-a transmis colegilor din Gorj că nu numără filialele care îl susțin, deși acest lucru ar fi în avantajul său.

La aceste alegeri se uită toată lumea, se uită toată ţara, nu doar la cele din Gorj, se uită la alegerile din PNL. La rândul meu, aş vrea să le fac nişte promisiuni românilor, aş vrea, la fel ca şi dumneavoastră, să faceţi această promisiune. Eu le garantez românilor că alegerile din PNL nu vor afecta în niciun fel  guvernarea României. Guvernarea României merge foarte bine, avem estimări pentru cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană din 2021 şi vă spun că dacă mergem în ritmul ăsta o să avem o premieră, o creştere economică cu două cifre, care să înceapă cu două cifre. Vreau să le garantăm astăzi românilor că şi dumneavoastră veţi face în fiecare zi acelaşi lucru: ne vom face treaba mai departe, chiar dacă avem această competiţie în PNL şi guvernarea va merge bine”, a declarat Florin Cîţu, duminică, la Gorj, citat de News.ro.

Premierul susține că tensiunile interne din PNL nu vor duce la aceleași decizii politice ca în cazul social-democraților.

Vreau să le arătăm românilor că noi nu suntem PSD, noi nu ne atacăm propriul Guvern, noi nu ne atacăm propriul premier. Noi nu suntem PSD, noi suntem uniţi în jurul guvernării, aşa cum a fost şi anul trecut, indiferent de decizie, aşa suntem şi anul acesta. Noi, membrii PNL, nu putem să ne atacăm public premierul şi  guvernarea. Pentru că altfel părem neserioşi. Noi, liberalii adevăraţi, nu atacăm propria guvernare”, a precizat premierul.

La rândul său, actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, se declară încrezător cu privire la numărul de filiale ale liberalilor care și-au arătat susținerea față de el.

Sunt unii care tot numără filiale. Eu nu număr filiale, deşi ar fi în avantajul meu să număr filiale. În fiecare filială există membri ai PNL, există parlamentari, primari, viceprimari, consilieri locali, consilieri judeţeni, există căuzaşii PNL care se bat pentru partid în fiecare zi, care promovează ideile PNL, apără deciziile PNL în fiecare zi. Din cauza asta eu nu număr filiale. În general eu nu număr. Dacă e să numărăm ceva, ar trebui să numărăm membrii PNL pentru că până la urmă contează opţiunea fiecărui membru al PNL. Voi aveţi puterea de a decide viitorul PNL, aici în Gorj şi mai ales când veţi fi chemaţi la nivel naţional”, a spus Ludovic Orban.

Congresul pentru alegerea noului președinte PNL va avea loc pe 25 septembrie. Până atunci, cei doi candidați, Florin Cîțu și Ludovic Orban, se află într-o campanie electorală internă pentru a-i convinge pe liberali să le acorde votul.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 96498 more Info on that Topic: mainnews.ro/o-noua-confruntare-intre-candidatii-pentru-sefia-pnl-florin-citu-noi-nu-suntem-psd-nu-ne-atacam-propriul-guvern-ludovic-orban-eu-nu-numar-filiale-desi-ar-fi-in-avantajul-meu/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/o-noua-confruntare-intre-candidatii-pentru-sefia-pnl-florin-citu-noi-nu-suntem-psd-nu-ne-atacam-propriul-guvern-ludovic-orban-eu-nu-numar-filiale-desi-ar-fi-in-avantajul-meu/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *