Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Purtătorul de cuvânt al PSD: „N-are rost să avem candidați comuni la sectoare și să nu avem un candidat comun la Primăria Capitalei”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 22 aprilie 2024 Etichete: , ,

Chiar dacă medicul Cătălin Cîrstoiu ar urma să fie retras din cursa pentru funcția de primar general al Capitalei, PSD și PNL vor găsi un candidat comun la aceste alegeri, a precizat luni purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu. 

Ore decisive pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. Liderii PSD și PNL s-au reunit luni, la Palatul Victoria, pentru a dacă medicul va fi înlocuit din această postura și, mai ales, de către cine.

După toate probabilitățile, Cîrstoiu ar urma să fie retras, însă liderii PSD și PNL nu s-au pus de acord în privința numelui celui care îl va înlocui. Sunt luați în calcul Sebastian Burduja, actualul ministru al economiei, europarlamentarul Rareș Bogdan și fostul primar al Capitalei, senatoarea Gabriela Firea.

Romașcanu: „N-are rost să avem candidați comuni la sectoare și să nu avem un candidat comun la Primăria Capitalei”

Cu toate că președintele PNL, Nicolae Ciucă a lăsat de înțeles, la sfârșitul săptămânii trecute, că liberalii ar putea avea candidat comun, ipoteza nu pare să stea în picioare. Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat luni că aceasta ar reduce șansele de câștig ale celorlalți candidați comuni ai alianței pentru primăriile de sector, cum sunt George Tuță (PNL), la Sectorul 1, și Rareș Hopincă (PSD), la Sectorul 2. La rândul său, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a subliniat că cele două partide ar trebui să ajungă la un consens în privința unui sigur candidat.

„Toate declarațiile conducerii celor două partide au fost în sensul unui candidat comun. N-are rost să avem candidați comuni la sectoare și să nu avem un candidat comun la Primăria Capitalei, care poate fi domnul Cîrstoiu. Partidele i-au oferit sprijin. Poate că puteam face mai mult. A fost un candidat dintr-o coaliție care s-a născut greu. Din punct de vedere al verbului a abandona înseamnă o intenție, ceea ce pot să vă spun că nu a existat. Este primul care trebuie să spună dacă merge sau nu înainte. Va fi o discuție în coaliție, dar cred că decizia îi aparține. Lucrurile sunt foarte complicate”, a declarat Lucian Romașcanu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii