Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu, despre a doua chemare în judecată din SUA: Acel dosar a fost respins

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 16 august 2021

Acuzat că în perioada în care se afla în SUA nu ar fi achitat o datorie de de 6.698 dolari către Maryland National Bank, premierul Florin Cîțu s-a limitat să precizeze că instanța americană a respins cererea de chemarea în judecată făcută de către o firmă specializată în recuperarea creanțelor.

„A fost prezentat în spațiul public un dosar în SUA. M-am informat și eu, este de fapt o decizie de respingere a unei sentințe civile despre care nu am fost informat niciodată. S-a întâmplat în 2009, eram foarte ușor de găsit pentru oricine. Realitatea juridică este că acel dosar a fost respins de instanța din SUA, iar eu am încredere în justiția din Statele Unite”, a declarat Florin Cîțu.

Vechile probleme din SUA îi creează unele noi lui Florin Cîțu

Agenția Mediafax a publicat, duminică, 15 august, informații potrivit cărora Florin Cîțu, actualul premier al României, ar fi fost chemat în judecată pe 21 iulie 2008, în Iowa, pentru o datorie de 6.698 dolari pe care nu ar fi achitat-o către Maryland National Bank.

Dezvăluirile au survenit la doar câteva zile după ce Florin Cîțu a fost nevoit să recunoască că, în anul 2000, în timp ce se afla în SUA, a fost prins conducând sub influența băuturilor alcoolice. La vremea respectivă, actualul șef al executivului a fost condamnat, în baza unui acord de recunoaștere, la două zile de închisoare și plata unei amenzi de 1.000 dolari.

CITEȘTE ȘI: Noi detalii din dosarul deschis în SUA pe numele lui Florin Cîțu

CITEȘTE ȘI: Premierul Cîțu nu demisionează după scandalul detenției din SUA: Mi-am învățat lecția, nu duc 7-8 beri, Orban știe de câteva luni

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *