Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Numerele de telefon la care pot apela românii blocați în străinătate, după ce Blue Air a anulat zborurile

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 7 septembrie 2022 Etichete: , ,

Ministerul Afacerilor Externe a lansat miercuri, 7 septembrie, o nouă linie telefonică pentru cetățenii români din străinătate, afectați de decizia Blue Air de a-și anula zborurile până pe 12 septembrie.

În acest moment, cetățenii români care își doresc să ia legătura cu reprezentanții autorităților pot suna la următoarele numere de telefon: (004) 0751084537 și (004) 021 4311869 sau să trimită un mail pe adresa callcenter@mae.ro.

În cazul grupurilor de turiști, este recomandat ca o singură persoană să contacteze personalul consular, informațiile obținute de aceasta urmând a fi diseminate și celorlalți cetățeni români din grup”, se arată în comunicatul MAE.

În plus, românii din străinătate afectați de anunțul Blue Air pot contacta cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular. Datele de contact pot fi accesate aici.

CITEȘTE ȘI: Administrația Fondului pentru Mediu a ridicat poprirea de pe conturile Blue Air

Noua linie telefonică a fost lansată după ce, în spațiul public, au apărut plângeri potrivit cărora numărul lansat inițial nu putea fi apelat.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat că 2.000 de cetățeni români au cerut ajutorul MAE pentru a fi repatriați cu ajutorul aeronavelor TAROM.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW