Wednesday, September 30, 2020
Jurnalism corect


Numele PSD ar putea să dispară de pe buletinele de vot/ Partidul a comandat mai multe sondaje pentru a lua o decizie

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 19 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Partidul Social Democrat efectuează mai multe sondaje interne pentru a vedea dacă este nevoie să candideze sub o altă denumire la viitoarele alegeri în cadrul unei alianțe electorale, potrivit unor surse politice.

În urma înfrângerilor de la alegerile locale și parlamentare, social-democrații au luat în calcul varianta renunțării la numele PSD. În acest sens, social-democrații au comandat mai multe cercetări sociologice pentru a-i ajuta în luarea unei decizii. Conducerea partidului așteaptă rezultatele sondajelor înainte de Congresul din luna februarie.

Surse din conducerea PSD au precizat că nu se va renunța la numele tradițional al partidului, dar că la viitoarele alegeri există posibilitatea de a candida sub „umbrela” unei alianțe.

„Varianta este să ne uităm la prognoza meteo sau să avem mereu umbrela la noi. Mai bine ne uităm la prognoză și vedem ce facem. În funcție de prognoză, acționăm”, au explicat social-democrații din conducerea partidului.

Marcel Ciolacu va sesiza CCR  pentru a reclama un conflict juridic între Parlament și Guvern

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, va sesiza Curtea Constituțională a României pentru a reclama un conflict juridic între Parlament și Guvern după ce Guvernul Orban își va angaja răspunderea pe legea bugetului anului viitor, au declarat surse politice pentru mainnews.ro.

Sesizarea va fi făcută în numele președintelui Camerei Deputaților, nu în numele PSD. După ce Guvernul Orban își va asuma răspunderea pe legea bugetului de stat pe anul 2020, luni, în Parlament, următoarea zi, marți, Marcel Ciolacu va sesiza CCR, urmând ca la ședința Comitetului Executiv al PSD de luni să se stabilească dacă social-democrații vor depune și o a doua sesizare împotriva legii bugetului.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *