Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Noul partid al lui Cioloș inițiază moțiune împotriva lui Cîmpeanu, din cauza Legilor Educației

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 1 septembrie 2022

Deputații formațiunii REPER, noul partid înființat de Dacian Cioloș, fost lider al USR, anunță joi, 1 septembrie, că inițiază moțiune simplă împotriva ministrului Educației, liberalul Sorin Cîmpeanu. Decizia a fost luată în contextul modificărilor aduse legilor Educației.

„REPER duce în Parlamentul României dorința celor aproape 40.000 de cetățeni revoltați care au semnat o petiție pentru demiterea ministrului Educației, și inițiază o moțiune simplă împotriva lui Sorin Cîmpeanu pentru acțiunile grave din procesul modificărilor la legile educației.

REPER îndeamnă deputații celorlalte partide parlamentare care consideră că Sorin Cîmpeanu nu mai poate rămâne ministru să se alăture acestei inițiative pentru a putea fi depusă și dezbătută de urgență. Numele moțiunii inițiate de REPER este Impostura nu are ce căuta la Educație, ministrul Cîmpeanu trebuie exmatriculat din Guvern”, arată formațiunea într-un comunicat de presă.

REPER evocă, între altele, cifrele „dezastruoase” din Educație, dar și declarația nefericită făcută de ministru miercuri, când s-a referit la unitățile școlare cu toaleta în curte – „Este o problemă exagerată, este legată de calitatea educației. Nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației. Mulți dintre noi am făcut performanță învățând în aceste școli”, a precizat el ieri.

„Cifrele din educație din ultimul deceniu sunt dezastruoase: abandonul școlar și analfabetismul funcțional au atins cote nemaiîntâlnite în istoria noastră recentă, universitățile românești s-au prăbușit în clasamentele internaționale, iar fabricile de diplome au explodat inclusiv cu contribuția ministrului Cîmpeanu în primul său mandat. Acum vrea să-și definitiveze opera prin legiferarea imposturii, bulversarea completă a ierarhiilor și impunerea unei viziuni dezastruoase.

Peste toate astea Sorin Cîmpeanu dă dovadă de aroganță și jignește intelectuali, universitari și părinți prin declarații lipsite de un minim bun-simț arătând că nu poate conduce o dezbatere autentică despre viitorul învățământului românesc”, se arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI Premierul: Nu mă sfiesc să discut despre imaginea sistemului de Educație când vorbim de toalete în curtea școlii / Ministru: Este o problemă exagerată

Partidul amintește, totodată, că peste 150 dintre cei mai importanți intelectuali ai României au semnat o scrisoare prin care semnalează gravele probleme și derapaje din proiectele de legi care pot bulversa următoarele generații de elevi și studenți.

„REPER susține o reformă a învățământului românesc dar nu poate accepta impunerea unei viziuni înguste și retrograde cu impact major asupra copiilor României”, conchide sursa citată.

Foto: REPER/ Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW