Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Premierul: Nu mă sfiesc să discut despre imaginea sistemului de Educație când vorbim de toalete în curtea școlii / Ministru: Este o problemă exagerată

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 31 august 2022

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au avut un nou schimb de replici, în debutul ședinței de Guvern de miercuri, 31 august, pe tema unităților de învățământ care încă au grupurile sanitare în curte.

Marți, în cadrul unei ședințe la care au participat cei doi oficiali și prefecții din țară, Ciucă i-a cerut lui Cîmpeanu ca în următorii doi ani să nu mai existe nicio școală cu toaleta în curte. Tema a fost reluată în timpul ședinței de Guvern de miercuri.

Nu mă sfiesc să discut despre ceea ce înseamnă imaginea sistemului de educație din România, când vorbim de toalete în curtea școlii. S-au făcut demersuri ca numărul acestor unități de învățământ să fie redus, dar au rămas în număr destul de mare”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul a amintit că i-a cerut ministrului Educației să prezinte până la finalul anului un plan pentru reducerea numărului de școli care au grupuri sanitare neconforme.

Se fac eforturi, am făcut obiectiv de țară ca educația să rămână în primele priorități ale țării noastre. Educația, alături de sănătate, să se înscrie în atenția maximă pe care Guvernul României o acordă, astfel încât să eliminăm aceste diferențe și să ne aliniem la standardele europene”, a adăugat prim-ministrul.

În replică, Sorin Cîmpeanu a precizat că, deși în urmă cu 4 ani existau peste 2.000 de școli cu grupuri sanitare neconforme, până la finalul anului vor mai exista 100, dacă autoritățile locale vor folosi finanțarea acordată de Ministerul Educației.

Este o problemă exagerată, este legată de calitatea educației. Nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației. Mulți dintre noi am făcut performanță învățând în aceste școli”, a precizat ministrul Educației.

Sursă foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW