Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

Un profesor al Facultății de Drept din București, condamnat penal definitiv în unul din dosarele lui Radu Mazăre

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 4 octombrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Un lector universitar care predă cursuri la Facultatea de Drept din cadrul Universității București a fost condamnat penal definitiv la 2 ani cu suspendare pentru infracţiunea de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, fiind implicat în dosarul retrocedărilor de terenuri și plaje din Constanța, cel pentru care Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani de închisoare

Este vorba despre Aurel-Jean Andrei (52 de ani), lector universitar la Facultatea de Drept Departamentul de drept public, al Universităţii Bucureşti.

Acesta este implicat în dosarul retrocedărilor de terenuri și plaje din Constanța, cel pentru care Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani de închisoare, același în care și Cristi Borcea a primit 5 ani de detenție. Profesorul de Drept este notarul care a autentificat diferite tranzacţii făcute la acel moment.

Aurel Jean a fost condamnat definitiv, în februarie 2019, la 2 ani cu suspendare pentru infracţiunea de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Lui Aurel-Jean Andrei i-a încetat calitatea de notar public, în martie 2019, prin Ordin al ministrului Justiţiei.

Conducerea Facultăţii de Drept a anunțat, la acel moment, că va lua măsuri, însă discuțiile referitoare la situația profesorului au fost amânate.

La finalul lunii septembrie, Comisia de Etică a întocmit un raport pe care l-a prezentat în senatul Universităţii, asta după ce reporterii Adevărul au vrut să afle ce au decis forurile competente ale Universității București.

Conform Comisiei Etice, „persoanele care au fost condamnate definitiv pentru acte de corupţie, în baza unei hotărâri judecătoreşti, sunt nedemne de a fi membre ale comunităţii universitare, în calitate de personal didactic şi de cercetare, însă nu poate propune o sancţiune din cauza unor impedimente procedurale”.  Aşadar, „nu este moral să predea, dar legal nu i se poate desface contractul de muncă”.

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *