Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Nokian Tyres deschide în România o fabrică modernă de anvelope / Ciucă: Guvernul generează oportunități pentru investitorii străini

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 1 noiembrie 2022

Compania finlandeză de anvelope Nokian Tyres a anunțat marți, 1 noiembrie, că va investi 650 de milioane de euro pentru a deschide o fabrică de cauciucuri în România, mai exact la Oradea, după ce s-a retras din Rusia, relatează Reuters.  

Construcția va începe în 2023, iar primele anvelope vor fi produse la jumătatea anului 2024.

Construită pentru a produce 6 milioane de anvelope pe an, uzina din România urmează să angajeze 500 de oameni. Totodată, Nokian își propune să realizeze prima fabrică cu emisii zero de CO2 din industrie.

Nokian a declarat că a ales Oradea deoarece este localizată convenabil pentru a vinde anvelope în Europa Centrală, iar în apropierea amplasamentului este disponibilă energie verde.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a salutat decizia companiei finlandeze de anvelope.

„Decizia finală, luată în urma analizării a peste 40 de locații din Europa, s-a bazat pe criterii de performanță precum disponibilitatea forței de muncă calificate, avantajele logistice și stabilitatea mediului de afaceri. Mă bucur că am avut ocazia de a prezenta, în cadrul întâlnirii recente cu reprezentanții companiei, la Palatul Victoria, oportunitățile pe care Guvernul României le poate genera pentru investitorii străini, inclusiv din perspectiva celor care urmăresc relocarea afacerilor din regiune.

Așa cum am anunțat public, Guvernul este deschis către investiții, atât prin bugetul național fără precedent alocat în acest sens, cât și prin sprijinirea și încurajarea deciziilor de a dezvolta noi afaceri în țara noastră”, a explicat Ciucă.

Sursa foto: Guvernul României

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW