Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


Noi sancțiuni pentru Belarus, aplicate de Uniunea Europeană în contextul crizei migranților

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 noiembrie 2021

Uniunea Europeană a decis luni, 15 noiembrie, să aplice noi sancțiuni împotriva Belarusului, în contextul tensiunilor de la granița cu Polonia, relatează Reuters.

Josep Borell, șeful diplomației europene, a explicat că noile sancțiuni ar urma să vizeze agențiile de turism și liniile aeriene implicate în criza migranților.

Miniștrii de Externe din Uniunea Europeană au votat în unanimitate pentru noile sancțiuni, argumentând că Belarus presează Uniunea Europeană ca răzbunare pentru penalizările date de UE în urma protestelor de anul trecut, legate de reconfirmarea în funcție a lui Aleksandr Lukașenko.

Oficialii din Belarus susțin că acuzațiile referitoare la implicarea Minsk-ului în criza migranților sunt „absurde”, iar Lukașenko a amenințat că se va răzbuna, dacă UE va impune noi sancțiuni.

O anchetă Reuters arăta că mai multe agenții de turism din Orientul Mijlociu au colaborat cu cele din Belarus, pe parcursul ultimelor luni, pentru a asigura vize turistice pentru mii de persoane. În noiembrie, Polonia a raportat peste 5.000 de tentative de trecere ilegală a frontierei.

Comisia Europeană ia în calcul să sancționeze alte linii aeriene, pe lângă Belavia, compania de stat a Belarusului, care are interzis pe aeroporturile din Europa.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW