Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Noi detalii în cazul construcțiilor ilegale din Bucureștii Noi și Chitila / Doi dintre inculpați ar fi falsificat actele depuse la dosarul de autorizare

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 17 decembrie 2020

Au apărut noi detalii în dosarul privind construcția ilegală a unor imobile în Bucureștii Noi și Chitila. Procurorii susțin că doi dintre inculpați ar fi determinat alte persoane să sustragă documente din dosarele de autorizare existente la PMB, pentru a le înlocui cu altele falsificate. 

Opt persoane sunt cercetate pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de falsuri, favorizarea făptuitorului și executarea fără autorizație de construire, printre care și șefa Direcției Generale Urbanism și Amenajarea Teritoriului, Diana Olteanu, potrivit unor surse judiciare.

CITEȘTE ȘI:  SURSE Șefa Direcției Urbanism din Primăria Capitalei a fost reținută – Dosarul vizează construcția ilegală a unor imobile

La data de 17.12.2020 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de opt inculpați pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de falsuri, favorizarea făptuitorului și executarea fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia”, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Cum ar fi procedat inculpații

Trei inculpați, beneficiari reali ai patru imobile, locuințe colective situate într-o zonă construită protejată pe străzile Străbună, Șaradei, Episcop Vulcan din Sectorul 1, București au efectuat lucrări fără existența unei autorizații de construcție sau cu nerespectarea acesteia.

Cu privire la imobilele situate în străzile Străbună și Episcop Vulcan, doi inculpați au determinat membrii comisiei de recepție formată din reprezentanți ai Primăriei Municipiului București, Inspectoratului de Stat în Construcții și specialiști să ateste în mod nereal cu ocazia întocmirii procesului verbal de recepție că lucrările de construire au fost executate conform autorizației de construire, deși lucrările nu erau finalizate și erau executate cu nerespectarea prevederilor acesteia.

Pentru a scăpa de răspundere penală doi inculpați au determinat alte persoane să sustragă documente din dosarele de autorizare existente la Primăria Municipiului București și să înlocuiască documentele respective cu altele falsificate”, a precizat sursa citată.

CITEȘTE ȘI: Nicușor Dan, după perchezițiile de la PMB: În perioada precedentei administrații s-au petrecut ilegalități / Reacția Gabrielei Firea: Ilegalitate înseamnă să-ți bagi joc de bucureșteni și de orașul acesta de aproape două luni

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW