Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Noi detalii despre ostaticii ținuți captivi de Hamas: „Cei uciși și cei dispăruți provin din peste 30 de țări”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 20 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Armata israeliană a declarat că cel puțin 203 persoane au fost luate ostatice de Hamas. Oficiali  din mai multe țări stabilesc dacă cetățenii lor se află printre cei captivi, potrivit The New York Times.

Hamas, gruparea care controlează Gaza și care a organizat un atac surpriză asupra Israelului la 7 octombrie, a luat peste 200 de ostatici după ce a luat cu asalt frontiera. Armata israeliană a anunțat familiile a 203 persoane că cei dragi lor au fost luați ostatici, potrivit contraamiralului Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt militar principal, citat de sursa menționată anterior.

Potrivit publicației, autoritățile israeliene nu au oferit încă în mod public detalii specifice despre identitatea victimelor, dar oficialii militari au declarat că printre acestea se numără persoane în vârstă și copii. Cei mai mulți au fost capturați din mici orașe israeliene de frontieră.

Mai multe țări încearcă să afle detalii despre ostaticii luați de Hamas

Departamentul de Stat al SUA a declarat că cel puțin 13 americani au rămas dați dispăruți, dar nu era clar câți dintre ei erau ținuți ostatici. Președintele Biden a declarat că a vorbit cu familiile celor dispăruți, că s-a angajat în efortul de recuperare și că nu există „o prioritate mai mare decât siguranța americanilor ținuți ostatici în întreaga lume”.

Franța a declarat în această săptămână că șapte dintre cetățenii săi sunt dați dispăruți, inclusiv unii care au fost luați ostatici. Oficialii din alte câteva țări analizează, de asemenea, rapoartele conform cărora cetățenii lor s-ar putea afla printre cei captivi.

„Cei uciși și cei dispăruți provin din peste 30 de țări, inclusiv din Marea Britanie”, a declarat Rishi Sunak, prim-ministrul Marii Britanii.

Rishi Sunak a îndemnat Arabia Saudită să contribuie la sprijinirea stabilității în Orientul Mijlociu, după ce a susținut Israelul în războiul său cu Hamas în timpul unei vizite în această țară, conform BBC. Premierul britanic a fost de acord să colaboreze cu prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman pentru a evita o nouă escaladare și pentru a livra ajutoare în Gaza.

FOTO: Pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW