Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


România trimite ajutoare pentru civilii din Fâșia Gaza

By news.ro , in Stirile zilei , at 19 octombrie 2023

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis, joi seară, acordarea de sprijin pentru populaţia din Fâşia Gaza. Astfel, România va trimite ajutor umanitar ce constă în produse alimentare şi articole de cazarmament.

”Având în vedere situaţia de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat şi o criză umanitară în Fâşia Gaza, statul român a întreprins măsuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populaţiei civile afectate. Astfel, premierul României, Marcel Ciolacu, la propunerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a convocat astăzi, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a transmis, joi seară, Guvernul, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, prin hotărârea nou adoptată se acordă asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, pentru populaţia civilă afectată din Fâşia Gaza, ce constă în produse alimentare şi articole de cazarmament, puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Transportul produselor se va realiza cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, pe cale aeriană, prin asistenţa umanitară europeană respectiv, a organizaţiilor internaţionale implicate.

Astfel, România va trimite peste 230 tone de produse, constând în conserve, orez, zahar, ulei, faină, dar şi paturi, saltele, corturi şi alte obiecte necesare şi apă.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW