Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Nicuşor Dan: Vom avea o mare dificultate în ianuarie cu banii pentru subvenţia la termoficare

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 27 noiembrie 2021

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a afirmat sâmbătă, 27 noiembrie, că PMB nu a cerut niciun ban de la Guvern pentru subvenţia la gigacalorie anul acesta, dar a cerut bani pentru luna ianuarie 2022. Edilul a arătat în schimb că Primăria Capitalei va avea o mare dificultate cu banii pentru subvenție dacă nu primește ajutor de la Guvern. 

„Noi nici nu am cerut bani, am fost foarte oneşti. După cum ştiţi, au existat mai multe discuţii prin intermediul Asociaţiei Municipiilor şi, în mod foarte onest, primăriile care nu au de plată facturi în 2021, facturile noastre, cea din noiembrie se plăteşte în ianuarie, cea din decembrie o plătim în februarie, nu am cerut bani pentru anul ăsta. În schimb, am spus şi fostului prim-ministru şi actualului prim-ministru că vom avea o mare dificultate în ianuarie 2022 (…)

La sfârşitul anului 2021 noi nu o să mai avem niciun ban în cont. Asta înseamnă că vom plăti din ei subvenţia pentru termie, vom plăti din ei subvenţia pentru transportul public, vom plăti acele lucrări pe care avem să le plătim, o să plătim o parte din datoria la Otokar de 165 de milioane, care a rămas din fosta administraţie, o să plătim datorii făcute de companiile municipale. Deci, sigur că avem o cheltuire judicioasă a banului public şi nu dăm bani pe prostii, pe concerte, pe târguri şi alte lucruri”, a declarat edilu lgeneral sâmbătă, 27 noiembrie.

Amintim că noul ministru al Finanțelor Adrian Câciu a lansat mai multe atacuri la adresa primarului Capitalei, Nicușor Dan, în contextul în care Primăria Capitalei a cerut fonduri de la Guvern pentru a trece peste criza generată de creșterea prețurilor la energie electrică și gaze.

Despre această chestiune, primarul a comentat: „Probabil că la ministrul Finanţelor, 3 plus 4, adică datoria de 3 şi cu obligaţiile noastre curente de 4, e mai mic decât 4,5, dar matematica, din păcate, e alta”.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW