Monday, May 16, 2022
Jurnalism corect


Primarul Capitalei explică de ce a cerut creșterea prețului la gigacalorie: Este disproporționat ca bucureșteanul să plătească doar 164 de lei din 980 lei

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 noiembrie 2021

Nicușor Dan a explicat vineri, 26 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, motivele pentru care a propus majorarea prețului la gigacalorie de la 164 la 280 de lei. Primarul Capitalei a precizat, în schimb, că, până în momentul în care consilierii generali nu se vor pune de acord și vor vota proiectul inițiat în acest sens, prețurile plătite de bucureșteni la căldură nu vor fi modificate.

Nicușor Dan a precizat că propunerea este susținută de consilierii PNL și PMP, în timp ce USR „nu o susține pentru moment”, iar PSD o exclude din start.

Ce a fundamentat această propunere? Creșterea prețului la gaz, comparația cu bucureștenii care au centrală individuală, pe acest preț de 280 de lei, bucureștenii care se încălzesc de la sistemul centralizat ar plăti mai puțin decât cei care au centrală individuală”, a precizat Nicușor Dan, în conferința de presă susținută la PMB.

Primarul Capitalei a adăugat că PMB nu a mai crescut tariful la gigacalorie din anul 2011, când tariful total era 320 de lei (164 de lei plătiți de cetățean, 156 de PMB), față de 980 de lei, cât este în prezent.

Este disproporționat ca bucureșteanul să plătească doar 164 de lei din 980 lei”, a spus primarul.

Pierderile înregistrate de Primărie, în cazul în care proiectul propus de edil nu va trece, ar fi de 320 de milioane de lei pe lună.

320 de milioane de lei sunt bani pe care putem să îi cheltuim pe lucruri care sunt benefice pentru viața oamenilor”, a precizat edilul.

Edilul a amintit că a cerut Guvernului un sprijin financiar, pentru luna ianuarie, menționând că își dorește ca discuțiile cu noul Executiv să aibă loc cât mai repede.

 Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW