Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan: Liderul de sindicat de la STB, membru PSD, va avea soarta lui Ion Rădoi

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 20 ianuarie 2022

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, îl amenință pe consilierul general PSD Vasile Petrariu, liderul Sindicatului Transportatorilor din București care a îndemnat la organizarea grevei de astăzi, că va avea aceeași soară că Ion Rădoi, liderul de sindicat de la metrou.

Edilul general a punctat că șoferii STB trebuie să se întoarcă la lucru imediat.

„Decizia Tribunalului București din această după-amiază e clară: greva orchestrată politic de la STB se suspendă. E o decizie executorie, deci trebuie pusă în aplicare de urgență.

Lucrul trebuie reluat imediat, iar mijloacele de transport să fie puse în funcțiune ca să deservească bucureștenii. Sper că nimeni – niciun lider de sindicat, niciun sindicalist controlat politic – nu va îndrăzni să sfideze o decizie a instanței și să incite în continuare la grevă”, a scris primarul pe contul său de Facebook.

Nicușor Dan a precizat că este deschis dialogului în continuare, dar îl avertizează pe Vasile Petrariu că „va avea soarta lui Ion Rădoi”, liderul Uniunii Sindicatul Liber Metrou, principalul sindicat al angajaților de la metrou.

„Sunt în continuare deschis dialogului și aștept să discut cu sindicaliști care reprezintă interese sindicale, nu interese politice. Până la această oră nu am primit niciun răspuns la această invitație de a dialoga. În același timp, însă, mijloacele de transport STB trebuie să se întoarcă pe trasee, iar transportul public de suprafață în Capitală trebuie să revină la normal cât mai repede.

Pentru liderul de sindicat membru PSD, Vasile Petrariu, am un mesaj foarte clar: va avea soarta lui Ion Rădoi. Liderii sindicali care reprezintă forțe politice și nu salariați, care își folosesc pozițiile sindicale pentru interese personale și pentru interesele politicienilor care-i manevrează nu pot avea parte de respectul bucureștenilor”, conchide postarea din mediul online.

Tribunalul București a decis joi, 20 ianuarie, suspendarea acțiunii de protest a angajaților Societății de Transport București, cea care a paralizat transportul public, astfel încât aceștia trebuie să își reia activitatea.

Aceeași instanță este chemată vineri, 21 ianuarie, de Primăria Capitalei să se pronunțe și asupra legalității protestului.

Decizia este extrem de importantă pentru că dă posibilitatea conducerii STB să impună sancțiuni angajaților care nu se prezintă la serviciu, protestul nefiind un temei.

Mai multe mijloace de transport în comun ale Societății de Transport București nu au ieșit pe traseu, joi, din cauza unui protest spontan al angajaților pentru majorarea salariilor, organizat la îndemnul Sindicatului Transportatorilor, condus de consilierul general PSD Vasile Petrariu.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat într-o conferință de presă susținută dimineață că protestul este ilegal și a acuzat Partidul Social Democrat (PSD) că se află în spatele acțiunii prin intermediul lui Vasile Petrariu.

Pe de altă parte, Nicușor Dan a încercat să detensioneze situația, menționând că este deschis la dialog cu reprezentanți ai angajaților, nu însă cu Vasile Petrariu. Edilul a anunțat încă de dimineață că acțiunea va fi atacată în instanță, iar împotriva liderilor de sindicat vor fi depuse plângeri penale.

Foto: Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW