Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan l-a demis pe șeful Direcției de Mediu, cel care a avizat defrișarea a 22 de arbori

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 ianuarie 2021

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat joi că l-a demis pe Alexandru Nicolae, directorul interimar al Direcției de Mediu, pentru că a avizat defrișarea a 22 de arbori, situați în zona Kiseleff.

„L-am eliberat azi din funcție pe directorul interimar al Direcției de Mediu din Primăria Capitalei, pentru modul în care a gestionat cazul din Șoseaua Kiseleff 45. Mai precis pentru că, în plin centrul Capitalei, a avizat defrișarea a 22 de arbori. Am reușit să oprim această defrișare la timp.

În acea zonă s-au făcut demersuri pentru demolarea unor case vechi în vederea construirii de blocuri. Spațiul verde al Capitalei nu trebuie distrus!”, a transmis Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Hotnews.ro, avizul de defrișare a fost emis pe 16 noiembrie 2020, pentru 22 de arbori, majoritatea arțari și frasini, aflați la adresele strada Clucerului 60-70, 72 și 72A, practic în continuarea terenului de pe Kiseleff 45 și 45 A. Pe avizul de mediu scrie că două exemplare erau uscate și 20 se aflau în declin biologic.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *