Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cine este managerul Spitalului Mioveni și de ce a dat explicații la DNA, în dosarul primarului Ion Georgescu, acuzat de trafic de influență

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 6 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, a fost arestat preventiv, vineri, 6 octombrie, pentru trafic de influență. Decizia este contestată deja de apărătorul edilului Ion Georgescu. În fața procurorilor anticorupție a ajuns și managerul spitalului Mioveni, medicul Mircea Stoian, care este concubinul fiicei lui Ion Georgescu(PSD).

Pe numele lui managerului Mircea Stoian(33 ani) nu figurează, la acest moment, nicio acuzație, însă, a fost audiat în calitate de „martor”. El a fost nevoit să ofere explicații cu privire la o posibilă intervenție, pentru angajarea unui chirurg(n.r. fiica denunțătorului lui Ion Georgescu). Potrivit publicației locale cancanargeșean.ro, Mircea Stoian este concubinul Mădălinei Georgescu(n.r. fiica edilului din Mioveni). Din declarația de avere, consultată de Main News, Mircea Stoian nu împarte bunuri cu Mădălina Georgescu, nefiind căsătoriți civil, însă, au împreună un copil. Din activitatea de manager al Spitalului Orășenesc, obținută în 2021, Mircea Stoian obține un venit net luanr în valoare de 8227 lei, iar din activitatea de medic radiolog la aceeași unitate medicală, a obșinut în anul care s-a încheiat 51 450 de lei(4287 lei/lună). Managerul Mircea Stoian nu are bunuri imobile, depozite bancare, autoturisme sau credite pe numele său, potrivit declarației de avere din luna iunie 2023.

Posturile la Spitalul Orășenesc sunt blocate, lucru care nu poate determina noi angajări, susțin anchetatorii, acesta fiind motivul principal pentru care edilul Ion Georgescu nu și-a putut ține „promisiunea”, de a-l ajuta pe șeful Poliției Locale Mioveni(n.r. denunțător) „să câștige postul de chirurg pentru fiica sa”. Astfel, suma de 10.000 de euro, avans din 30.000 de euro, a fost returnată de Ion Georgescu, susține DNA.

Nu  e prima dată când DNA „intră” în familia primarului din Mioveni

În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion, în calitatea menționată mai sus, ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.

Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină “promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior”, au transmis procurorii anticorupție.

În 2020, Robert Ionuț Nedelcu, fostul ginere al  primarului din Mioveni, on Georgescu, a fost arestat pentru luare de mită. Ginerele primarului Georgescu era inspector în cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R), instituție a Ministerului Transportului, Infrastructurii și Comunicațiilor, și împreună cu alt coleg, Ioan Iurașcu, au fost prinși în flagrant când primeau mită 2400 de lei de la administratorul unei societăți comerciale. Ion Georgescu(PSD)este primar al orașului Mioveni din 2006.

Sursă foto:epitesti.ro

 

Comentarii