Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan: În primul rând, acele proiecte care sunt ilegale vor înceta / Ce spune despre tăierea subvențiilor

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 30 septembrie 2020 Etichete: , ,

Nicușor Dan susține că proiectele ilegale finanțate de Primăria Capitalei vor înceta, primul fiind proiectul privind stimularea donării de plasmă. Primarul ales al Capitalei anunță că nu va tăia subvențiile, așa cum s-a zvonit în campanie.

Nicușor Dan anunță că Primăria Capitalei nu va mai finanța proiecte ilegale, primul proiect vizat de acesta fiind cel privind stimularea donării de plasmă.

CITEȘTE ȘI: Voiculescu, despre programul Primăriei prin care se propun stimulente în bani pentru donatorii de plasmă: Nou exercițiu de șpagă politică oferită de doamna Firea

În primul rând acele proiecte care sunt ilegale vor înceta. Proiectul privind stimulentul pentru donarea de plasmă este ilegal, pentru că şi în România şi în Uniunea Europeană, să-i stimulezi financiar pe cei care donează sânge este ilegal. De ce este această politică? Pentru că încurajezi astfel oameni care nu sunt neapărat sinceri şi pot să-i pună în pericol pe cei cărora le donează sânge. Din acest motiv, acest program va fi stopat şi bineînţeles vom încerca să stimulăm oamenii să doneze gratuit sânge, plasmă pentru vindecarea altor oameni”, a declarat, miercuri, Nicușor Dan.

Primarul ales al Capitalei anunță că nu va tăia subvențiile pentru transportul public sau pentru căldură, așa cum s-a zvonit în timpul campaniei electorale.

Nu. Oriunde în lumea civilizată există o subvenţie pentru transportul public pentru că asta duce la o reducerea poluării. În ceea ce priveşte subvenţia pentru termie, nu poţi pune oamenii să plătească pierderile pe care tu singur, ca autoritate publică, le faci în reţea”, a precizat candidatul ales al dreptei pentru PMB.

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *