Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Nicușor Dan: E foarte trist că, la 31 de ani de la Mineriadă, vinovații n-au fost identificați în justiție și pedepsiți legal

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 13 iunie 2021

Nicușor Dan susține că Mineriada din 13-15 iunie 1990 rămâne cel mai mare atac la adresa democrației și a drepturilor cetățenești din România post-comunistă. Primarul Capitalei este de părere că vinovați sunt cei ce au fost la „vârful puterii de atunci” și transmite că justiția trebuie să funcționeze, chiar și la decenii distanță.

Mineriada din 13-15 iunie 1990 rămâne cel mai mare atac la adresa democrației și a drepturilor cetățenești din România post-comunistă. Suspendarea brutală a legii și apelul la forțe de ordine extra-legale au generat victime omenești și abuzuri incredibile, care au îndepărtat enorm țara noastră de Europa și de drumul european”, este mesajul primarului Capitalei, transmis pe Facebook.

Nicușor Dan a făcut aluzie la dosarul Mineriadei, nefinalizat la 31 de ani de la evenimentele din 13-15 iunie 1990.

E foarte trist că, la 31 de ani de la acea mineriadă, vinovații n-au fost încă identificați în justiție și pedepsiți legal. Acei vinovați sunt, în mod evident, oamenii de la vârful puterii de atunci, pentru că ei erau singurii cu mijloacele de a lansa și conduce o astfel de operațiune. Justiția trebuie să funcționeze, chiar și la decenii distanță”, a precizat Nicușor Dan.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: 31 de ani de la Minerida din 13-15 iunie 1990 în care patru oameni și-au pierdut viața și peste 1.000 au fost răniți

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW