Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan, de acord cu întrebarea lui Ciolacu despre droguri la referendum

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 19 octombrie 2024 Etichete: , ,

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat vineri, 18 octombrie, că, „de principiu”, este de acord cu propunerea PSD pentru introducerea unei a treia întrebări la referendum, privind combaterea consumului de droguri în rândul elevilor. 

„Sunteți de acord ca Primăria București să finanțeze și să implementeze un program de educație pentru sănătate și prevenire a consumului de droguri în toate școlile din București?” 

Așa sună întrebarea pe care PSD-iștii vor să o introducă la referendumul anunțat de primarul general al Capitalei. Nicușor Dan a convocat pentru luni, 21 octombrie, Consiliul General pentru aprobarea unui referendum local, în cadrul căruia cetățenii să se pronunțe în privința modului în care sunt repartizare resursele financiare între Primăria Capitalei și primăriile de sector, respectiv a responsabilității emiterii autorizațiilor de construire. Dacă aceste hotărâri vor fi aprobate de consilierii generali, referendumul va avea loc pe 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidențiale.

De principiu sunt de acord (n. red. cu propunerea PSD). N-am văzut textul, n-am văzut dacă produce o schimbare, adică dacă nu este o manifestare de voință fără efecte juridice sau este una cu efecte juridice. Evident că e o temă care ne preocupă pe toți”, a spus Nicușor Dan.

Nicolae Ciucă nu e de acord

Nicolae Ciucă nu consideră necesară o întrebare pe tema prevenirii consumului de droguri în școli. Șeful PNL a subliniat că siguranța elevilor și a cetățenilor reprezintă o responsabilitate morală și politică a autorităților.

„Eu cred că nu este nevoie de un referendum pentru acest subiect. Există o îngrijorare, este o datorie a noastră de siguranță în școli, este o datorie a noastră de siguranță pentru cetățeni, nu este nevoie de un referendum. Este o responsabilitate morală, politică. Nu cred că este nevoie de un referendum pentru acest lucru, vom analiza întrebarea”, a declarat Ciucă, la sediul PNL din București, după întâlnirea cu edilul general Nicușor Dan.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii