Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan anunță achiziția a încă 100 de troleibuze cu bani din Fondul de Mediu

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 12 iulie 2022

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat marți, 12 iulie, documentația pentru achiziția a 100 troleibuze pentru care există finanțare nerambursabilă din Fondul de Mediu va fi lansată în SEAP, „în cel mai scurt timp”.

Cele 100 de troleibuze noi se vor achiziționa suplimentar față de cele 22 de troleibuze finanțate prin PNRR, după cum menționează edilul.

„Valoarea estimată totală a acestui proiect este de 273.109.244 lei fără TVA, finanțare din veniturile Fondului de Mediu obținute din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Cele 100 de troleibuze noi, din gama de 12 m, au podeaua complet coborâtă, spațiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilități, au în dotare computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și au o autonomie minimă de 20 de km.

Garanția funcționării este de minimum 300.000 km de la data punerii în exploatare sau minimum 5 ani pentru troleibuz în ansamblu și pentru toate componentele acestuia, inclusiv întreținerea planificată, consumabilele și manopera efectuată în această perioadă”, precizează primarul Bucureștiului.

Primăria Capitalei vrea să achiziționeze 22 de troleibuze noi prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Suma solicitată pentru înnoirea parcului de mijloace de transport în comun este de 11,2 milioane de euro fără TVA, după cum a anunțat Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, la jumătatea lunii mai.

Municipalitatea vrea să cumpere troleibuze moderne, nepoluante și cu autonomie extinsă (care pot funcționa și cu baterii pentru un număr de kilometri).

Edilul a mai transmis că parcul de troleibuze al Capitalei are o vechime medie de peste 18 ani și jumătate. Totodată, numărul de troilebuze s-ar fi redus cu un sfert în ultimii 5 ani, din cauza vechimii.

Foto: Nicușor Dan/ Facebook

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/nicusor-dan-anunta-achizitia-a-inca-100-de-troleibuze-cu-bani-din-fondul-de-mediu/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 66333 more Info on that Topic: mainnews.ro/nicusor-dan-anunta-achizitia-a-inca-100-de-troleibuze-cu-bani-din-fondul-de-mediu/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/nicusor-dan-anunta-achizitia-a-inca-100-de-troleibuze-cu-bani-din-fondul-de-mediu/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 16897 more Info to that Topic: mainnews.ro/nicusor-dan-anunta-achizitia-a-inca-100-de-troleibuze-cu-bani-din-fondul-de-mediu/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *