Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Nicușor Dan a criticat iar controlul ANPC la STB / Marcel Ciolacu îi spune să demisioneze

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 10 mai 2022

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a reiterat marţi, 10 mai, că ANPC a făcut un „control politic” la STB. La rândul său, Marcel Ciolacu, i-a răspuns acuzațiilor și a precizat că cel mai bine ar fi ca Nicușor Dan să îşi dea demisia din funcția de primar. Comentariile vin după ce Protecția Consumatorilor a suspendat, luni, temporar circulația a peste 80 de autobuze, tramvaie și troleibuze.

Edilul a adăugat că Primăria Municipiului București nu are 40 de milioane de lei pentru a schimba linoleumul din mijloacele de transport în comun.

„Este în mod evident un control politic. Eu nu prea fac comentarii politice, dar de data asta este evident. Din toate locurile de joacă din Bucureşti s-au ales cele ale Primăriei Capitalei. Eu merg cu fetiţa într-un loc de joacă din Sectorul 5 şi este mai rău decât cel al Primăriei Capitalei, de exemplu. După aceea au urmat spitalele. Acum urmează autobuzele şi probabil că vor urma alte zone ale activităţii noastre.

Curăţenia se face. Nu este la standardele pe care le vrem, pentru că asta ar necesita nişte investiţii pentru care în momentul acesta nu avem bani. Pe de altă parte, ne-am dori să schimbăm linoleumul din toate tramvaiele şi din toate autobuzele, pentru că sunt unele unde lucrul acesta nu s-a mai întâmplat de 10-15 ani. Dar nu avem 40 de milioane de lei în momentul acesta ca să îl schimbăm. Nu e neapărat o problemă de curăţenie, ci de cum arată de fapt. (…) Nu este mizerie. Este rezonabil. Eu merg cu transportul public. Merg cu autobuzul”, a declarat edilul general, marți, citat de Agerpres.

Edilul a comentat decizia ANPC și ieri, astfel că astăzi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a răspuns că ar trebui să-și dea demisia.

„Cel mai bine să îşi dea demisia şi scapă şi bucureştenii, şi scapă şi Nicuşor Dan de o tortură, de a duce la îndeplinire funcţia de primar al Bucureştiului, depăşit total de această funcţie şi de atribuţiile şi de calitatea lui”, a spus liderul social-democraților.

Context

Peste 80 de autobuze, troleibuze şi tramvaie ale Societăţii de Transport Bucureşti (STB) au fost oprite temporar de la utilizare luni, 9 mai, de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), fiind descoperite mai multe nereguli, printre care geamuri sparte, podea înfundată, scaune deteriorate, mânere lipsă.

ANPC a anunţat că a verificat modul în care STB a dus la îndeplinire măsurile dispuse de comisari în urma precedentului control, care a vizat condiţiile de derulare a transportului comun în Bucureşti.

Astfel, comisarii din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au făcut 15 acţiuni de control şi recontrol, prin care au verificat 765 de mijloace de transport în comun. Mai multe detalii aici.

La scurt timp după ce Protecția Consumatorilor a suspendat temporar circulația a peste 80 de autobuze, tramvaie și troleibuze, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a criticat dur acțiunea, acuzând faptul că ar fi orchestrată de Partidul Social Democrat.

„Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor încearcă în zilele acestea ceea ce n-a reușit sindicatul politic acum câteva luni, să blocheze definitiv transportul în comun din Capitală. ANPC a devenit acum extrem de brutală, la ordin politic, și asta se vede cu ochiul liber: închide locuri de joacă în parcuri, amenință cu închiderea de spitale și pune în dificultate transportul public prin scoaterea din circulație a mai multor troleibuze și tramvaie”, a susținut Nicușor Dan.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW