Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


Nicușor Dan, după controlul ANPC la STB: Este noua bâtă a PSD / Nu este totul perfect, dar serviciile publice nu pot fi blocate 

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 9 mai 2022

La scurt timp după ce Protecția Consumatorilor a suspendat temporar circulația a peste 80 de autobuze, tramvaie și troleibuze, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a criticat dur acțiunea, acuzând faptul că ar fi orchestrată de Partidul Social Democrat. 

„Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor încearcă în zilele acestea ceea ce n-a reușit sindicatul politic acum câteva luni, să blocheze definitiv transportul în comun din Capitală. ANPC a devenit acum extrem de brutală, la ordin politic, și asta se vede cu ochiul liber: închide locuri de joacă în parcuri, amenință cu închiderea de spitale și pune în dificultate transportul public prin scoaterea din circulație a mai multor troleibuze și tramvaie (anunț făcut chiar azi)”, a susținut Nicușor Dan.

Pe de altă parte, deși recunoaște unele nereguli în ceea ce privește serviciile publice, Nicușor Dan  susține că acestea reprezintă rezultatul inacțiunii din ultimii 30 de ani, subliniind totodată faptul că acestea nu ar trebui blocate.

„E adevărat: nu e totul perfect în București, sunt probleme nerezolvate de 30 de ani și unele adâncite de regimul Firea, timp de patru ani. Dar serviciile publice nu pot fi blocate doar pentru că nu sunt oferite la standarde de excelență. Nu punem lacătul pe București, doar pentru că vrea PSD să se răzbune pe cei care nu i-au votat. Mi-aș dori să existe suficienți bani la primărie ca să avem cele mai noi dotări pentru toată gama de servicii furnizate, dar asta nu e posibil deocamdată. Ce mai urmează să mai facă ANPC? Să oprească furnizarea apei calde, pentru că sunt avarii pe rețea? Asta vor Gabriela Firea și prietenii ei de la ANPC? Probabil că bucureștenii se pot aștepta și la așa ceva de la subordonații plini de zel ai „Doamnei”. Sunt curios dacă sunt tot atât de „necruțători” cu primăriile sectoarelor 3, 4 sau 5”, a afirmat Nicușor Dan.

Autobuze, troleibuze şi tramvaie ale STB, oprite temporar de la utilizare de către ANPC

Peste 80 de autobuze, troleibuze şi tramvaie ale Societăţii de Transport Bucureşti (STB) au fost oprite temporar de la utilizare luni, 9 mai, de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), fiind descoperite mai multe nereguli, printre care geamuri sparte, podea înfundată, scaune deteriorate, mânere lipsă, relatează News.ro.

ANPC a anunţat că a verificat modul în care Societatea de Transport Bucureşti a dus la îndeplinire măsurile dispuse de comisari în urma precedentului control, care a vizat condiţiile de derulare a transportului comun în Bucureşti.

Astfel, comisarii din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au făcut 15 acţiuni de control şi recontrol, prin care au verificat 765 de mijloace de transport în comun. Mai multe detalii aici.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW