Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ministrul de Interne, Nicolae Moga, și-a dat demisia/ Reacții politice

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 30 iulie 2019 Etichete: , ,

UPDATE: Liderul PLUS, Dacian Cioloș, susține că demisia lui Nicolae Moga din fruntea MAI este primul gest de decență și normalitate în Guvernul condus de Viorica Dăncilă.

„ Demisia lui Nicolae Moga din fruntea Ministerului Afacerilor Interne e primul gest de decență și normalitate în Guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Aștept acum din partea PSD, dar și din partea președintelui Klaus Iohannis, ca în fruntea acestui minister să fie numit un profesionist, un om cu capacitate intelectuală și experiență profesională care să înțeleagă ce e de făcut și să acționeze în consecință. Această instituție a fost condusă prea mult timp de oameni care s-au remarcat doar prin relațiile de colaborare și supunere, cu capul plecat, în fața baronilor și a grupurilor de interese.”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Uniunea Salvați România consideră că demisia lui Nicolae Moga din fruntea Ministerului Afacerilor Interne este un gest menit să reducă din presiunea publică generată din eșecul autorităților publice în cazul Caracal.

„Nicolae Moga a fost doar un argat numit la conducerea unei instituții pentru care nu avea competențele necesare. Ceea ce s-a întâmplat la Caracal nu este o situație excepțională, nu este o verigă slabă care nu mai funcționează, a fost doar ultima dovadă dintre multe care confirmă că politizarea aproape exclusivă, aproape totală, a sistemului cu șefi de inspectorate care nu au studii din zona Poliției, cu mecanici angajați pe post de șefi de Inspectorate județene, toate acestea au adus sistemul în situație de colaps”, a declarat președintele USR, Dan Barna.

La rândul său, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, consideră că presiunea publică la care a fost supus Nicolae Moga în contextul crimelor de la Caracal a dus la demisia acestuia.

„Într-un anumit context, acesta al unei presiuni mediatice, al unei presiuni fără precedent asupra persoanelor, culpabilizarea unui om care a preluat o funcție de două zile este clar că poate să conducă și la o demisie. Eu nu cred că Moga trebuia să-și dea demisia pentru că nu incapacitatea sau capacitatea redusă a lui Nicolae Moga a determinat acțiunea criminalului. Trebuie să devenim serioși, să vedem profesionalismul oamenilor care lucrează în aparatul polițienesc, în Justiție și apoi să acționăm cu toată răspunderea asupra acestora”, a declarat Dumitru Buzatu într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Știre inițială

Ministrul de Interne, Nicolae Moga,  și-a anunțat demisia în urmă cu câteva minute. Acesta a fost numit în funcție după demisia lui Carmen Dan, în urmă cu 7 zile.

Demisia acestuia are legătură cu felul în care a decurs ancheta polițiștilor în cazul tragediei de la Caracal.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *