Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, noul prim-ministru: Vom depăși situația de criză și iarna anilor 2021-2022

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 noiembrie 2021

Nicolae Ciucă, noul premier al României, a declarat, la scurt timp după ce Guvernul PSD-PNL-UDMR a primit votul de învestitură al Parlamentului, că Executivul își asumă să depășească situația de criză, provocată de pandemia de COVID-19, și să dezvolte România. Prim-ministrul a dat asigurări că există resurse pentru plata salariilor și a pensiilor.

A fost un moment în care am înțeles cu toții că este vorba de asumarea responsabilității, responsabilitate centrată pe cetățeanul român și pe asumarea liniilor de efort la nivel guvernamental pentru a depăși situația de criză, a depăși iarna anilor 2021-2022 și să ne angajăm pe tot ceea ce înseamnă asumările pentru dezvoltarea României”, a declarat Nicolae Ciucă, la scurt timp după ce Guvernul PNL-PSD-UDMR a primit votul de învestitură al Parlamentului.

Premierul a dat asigurări că bugetul României are resurse pentru plata salariilor, a pensiilor și a fondurilor de care Ministerul Sănătății are nevoie pentru a depăși criza de COVID-19. 

În acest moment, elementele privind rectificarea bugetară și deficitul bugetar la finele anului 2021, urmează a fi dezbătute în ședința de guvern de mâine și vom comunica ce s-a întâmplat și unde ne găsim cu ceea ce înseamnă asigurarea resurselor financiare. Nimeni nu trebuie să aibă vreo temere că nu sunt resurse pentru plata pensiilor și a salariilor”, a spus noul premier.

Nicolae Ciucă a vorbit despre măsurile ce ar urma să fie introduse pentru a crește veniturile încasate la bugetul de stat.

Au fost cuprinse o serie întreagă de asumări în programul de guvernare, când au fost discutate tehnic la nivelul miniștrilor de resort, s-au discutat metodele și felul în care vom reuși să strângem mai mulți bani. Una dintre metode este aceea a e-facturării, radarul mărfurilor și este o discuție legată de ceea ce înseamnă noua lege a vămilor și controlul mărfurilor la intrarea și ieșirea din țară”, a explicat Ciucă.

Mai mult, premierul a dat asigurări că Guvernul va respecta termenele de finalizare a proiectelor incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Discursul rostit de noul prim-ministru în plenul Parlamentului, după ce a fost anunțat rezultatul votului de învestitură:

Doresc să vă mulțumesc tuturor celor care ne-au acordat votul de încredere, doresc să le mulțumesc celor care nu ni l-au acordat și, de asemenea, cred că este foarte important, atât pentru noi, cât și pentru dumneavoastră, toți membrii parlamentului. Am înțeles din ceea ce s-a exprimat că ne-am asumat o răspundere foarte mare, am înțeles recomandările făcute de cei care au luat cuvântul din partea opoziției, suntem un Guvern al României și vom face ceea ce e posibil, așa cum ne-am asumat, să avem în centrul atenției noastre cetățeanul român și să facem ce e cu putință să depășim aceste probleme pe care le avem și le întâmpinăm din cauza crizei COVID(…)Vă rog să ne dați voie să mergem și să ne apucăm de treabă”, a fost discursul lui Nicolae Ciucă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW