Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă l-a sunat pe Nicușor Dan să îl felicite pentru victorie

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 10 iunie 2024

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, proaspăt ales pentru un nou mandat, a declarat luni, într-o emisiune pe B1 TV, că a primit un mesaj de felicitare din partea președintelui PNL, Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă a simțit vreo apropiere a PNL-ului de el, după ce s-a anunțat rezultatul alegerilor la Primăria Capitalei, Primarul General a spus în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV, că a vorbit cu Nicolae Ciucă și că l-a felicitat pentru victoria obținută. De asemenea, Nicușor Dan a precizat că are o relație personală bună cu președintele PNL.

„Am vorbit cu domnul Ciucă, m-a felicitat. Știți bine că avem o relație personală bună. A rămas că vorbim”, a precizat Nicușor Dan.

Cu toate că PNL a avut un candidat pentru funcția de primar al Capitalei, în persoana lui Sebastian Burduja, Nicolae Ciucă a fost fotografiat alături de Nicușor Dan, cu două săptămâni înainte de alegeri, în timpul unui meci desfășurat pe Arena Națională.

După centralizarea a aproape tuturor proceselor verbale, Nicușor Dan a înregistrat 47,9%, urmat de Gabriela Firea – 22,33%, Cristian Popescu Piedone – 15,66% și Sebastian Burduja – 7,83%. Cu toate acestea, Nicușor Dan va avea nevoie de sprijinul PNL în Consiliul General, în condițiile în care Alianța Dreapta Unită și REPER, formațiunile care l-au susținut, au obținut în total în jur de 34%, insuficient pentru o majoritate simplă, chiar și după redistribuirea voturilor.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW