Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, despre tensiunile din Europa de Est: Suntem pregătiți să facem față oricăror provocări

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 9 februarie 2022

Deși Federația Rusă continuă să aducă trupe la granița cu Ucraina, premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări, miercuri seară, 9 februarie, că măsurile de securitate adoptate de NATO și cele diplomatice luate de SUA și Uniunea Europeană aduc România în situația în care să fie pregătită să facă față oricăror provocări.

Vedem cât se poate de clar că există o creștere a dispozitivului militar al Federației Ruse, atât la granița de Est a Ucrainei, cât și în Peninsula Crimeea și în Belarus. Este, de asemenea, foarte clar că aceste dispozitive nu fac parte din scenariile normale ale exercițiilor militare și, de altfel, discuțiile care au fost publice până în momentul de față, ne lasă să înțelegem că dispozitivul militar e pregătit pentru ceva anume”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, la Antena 3.

Premierul a punctat că soluția diplomatică este cea preferată în detrimentul unei soluții militare, pentru a ameliora conflictul în care este implicată Federația Rusă, pe de-o parte, și Occidentul, de cealaltă parte.

Cred că e foarte important să subliniem că atât timp cât suntem membri NATO garanțiile de securitate, umbrela de securitate, constituie, într-adevăr, un element de siguranță pentru ceea ce înseamnă apărarea noastră ca țară și apărarea noastră în interiorul NATO”, a menționat Ciucă.

Prim-ministrul a menționat trupele ce vor fi trimise în România de către SUA și Franța, precizând că sunt „soluții de garantare a securității”.

Toată lumea este îngrijorată și caută soluții, să nu existe acel moment când acțiunea militară se declanșează(…)Putem să vorbim, pe de-o parte, de măsurile diplomatice și, pe de altă parte, de măsurile de asigurare a apărării și descurajării în interiorul NATO, ceea ce, pentru mine, ca fost militar, reprezintă măsuri de securitate care, sigur, nu trebuie să ne liniștească întru totul. Există, în schimb, măsuri care vin și dau siguranța că indiferent de ceea ce se întâmplă, suntem pregătiți să facem față oricăror provocări”, a adăugat șeful Guvernului.

 Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW