Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ionel Dancă, despre trecerile din PSD în PNL: Nu a existat la nivelul partidului o astfel de strategie de cooptare la nivel local

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 26 august 2020 Etichete: , ,

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, a declarat că PNL nu are o strategie la nivel local sau la nivel parlamentar pentru a coopta membri PSD, iar trecerile dintr-un partid în celălalt ar fi doar înțelegeri locale.

Într-o intervenție la RFI, Ionel Dancă a explicat că PNL își dorește ca prin aceste alegeri să schimbe modul de administrare locală, acolo unde influența PSD s-a dovedit a fi nocivă.

Nu există o strategie, așa cum nu a existat nici la nivel local. Nu a existat la nivelul partidului o astfel de strategie de cooptare la nivel local și nu există nici la nivel parlamentar, sunt înțelegeri locale, care în lumina unor calcule politice la nivelul zonelor respective, au dus la aceste înțelegeri. Totuși, PNL este un partid cu peste 1.100 de primari. Ne dorim ca la aceste alegeri să câștigăm cât mai multe mandate și să eliminăm din administrația locală, acolo unde s-a dovedit absolut nocivă influența PSD-ului și prin aceste alegeri noi dorim să schimbăm modul de administrare locală (…). Cei care vin alături de noi în acest demers sigur că nu este din inițiativa noastră, este inițiativa lor„, a declarat Ionel Dancă.

De asemenea, acesta a explicat că alegerile locale sunt mai mult despre candidați, cât despre partide politice, iar cei veniți de la PSD pot sprijinii un nou model de administrație liberală.

Dacă ei pot să sprijine la obținerea unui rezultat care să ducă la schimbarea modelului de administrație locală, într-un sens în care modelul de administrație liberală a dovedit că poate face performanța, este în interesul cetățenilor. Până la urmă, la aceste alegeri locale, în mare parte, este votat candidatul, sigur, cu o componență politică, dar mai puțin importantă, este în primul rând candidatul. Din cei peste 1.100 de primari PNL care candidează la aceste alegeri, procentul este destul de mic al celor care au fost cooptați din alte zone politice, mulți dintre ei fiind anterior de fapt tot din PNL”, a precizat șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 95626 additional Information to that Topic: mainnews.ro/ionel-danca-despre-trecerile-din-psd-in-pnl-nu-a-existat-la-nivelul-partidului-o-astfel-de-strategie-de-cooptare-la-nivel-local/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/ionel-danca-despre-trecerile-din-psd-in-pnl-nu-a-existat-la-nivelul-partidului-o-astfel-de-strategie-de-cooptare-la-nivel-local/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *