Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă cere anchetă rapidă în cazul fetiței moarte după ce a fost lovită de o mașină a poliției

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 13 ianuarie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a transmis joi, 13 ianuarie, în contextul în care o mașină de poliție a lovit două fete care traversau o stradă, iar una dintre acestea a murit, că „este consternat de moartea violentă a copilei”. A doua victimă a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Prim-ministrul a afirmat că a vorbit cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pentru a se asigura că fetiței care a supraviețuit îi sunt acordate cele mai bune îngrijiri medicale. Totodată, Ciucă a vorbit și cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și i-a cerut ca ancheta în acest caz să se desfășoare cât mai repede.

„Am aflat cu tristețe despre tragicul accident rutier în care o fetiță și-a pierdut viața, astăzi, în București, după ce a fost lovită de o mașină a Poliției. Sunt consternat de moartea violentă a copilei și transmit condoleanțe familiei îndoliate. Am vorbit cu ministrul Sănătății și am încredere că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea, în cele mai bune condiții, a celei de a doua fetițe, despre care am primit asigurări că este în afara oricărui pericol.

I-am cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilității se derulează rapid. Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii”, este mesajul premierului, publicat pe contul de Facebook al Guvernului.

Context

O mașină de poliție a lovit joi, 13 ianuarie, două fete care traversau o stradă, în Sectorul 1 al Capitalei. Una dintre minore, în vârstă de 13 ani, a murit. Cealaltă a fost transportată la spital. Autospeciala Poliției era în misiune și avea semnalele luminoase în funcțiune.

Accidentul a avut loc în jurul orei 13:30, potrivit unui comunicat al Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București.

„Agentul de poliție, aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii. Autospeciala rula cu semnalele luminoase in funcțiune. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor”, a transmis Poliția Capitalei.

Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier.

Potrivit surselor Main News, polițistul care conducea fusese încadrat din sursa externă în 2017 la Secția 5 de Poliție. El nu consumase alcool, potrivit testului de alcoolemie.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *