Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă: Cei care nu şi-au plătit datoriile şi le vor plăti până la data de 25 noiembrie, vor beneficia de o anulare a accesoriilor

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 29 august 2024 Etichete: , ,

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat joi că Ministerul de Finanțe a găsit o soluție prin care persoanele cu datorii restante, care vor efectua plățile până pe 25 noiembrie, vor beneficia de anularea integrală a accesoriilor. De asemenea, cei care și-au achitat la timp datoriile vor primi un bonus fiscal de 3%, potrivit news.ro.

În cadrul ședinței BPN, ministrul Finanțelor a prezentat asigurarea fondurilor necesare pentru Casa de Pensii, menționând că 12,5 miliarde de lei vor fi alocați pentru plata pensiilor, conform noilor reglementări, a declarat Ciucă.

Liderul PNL a subliniat importanța sprijinirii dezvoltării comunităților locale, anunțând că vor fi alocate 2 miliarde de lei pentru achitarea facturilor restante. Ciucă a explicat că, pentru cei care și-au plătit datoriile la timp, se vor oferi bonusuri fiscale de 3%, care vor putea fi utilizate pentru investiții sau plata datoriilor în anul următor.

”PNL continuă să asigure, să acorde tot ceea ce ţine de priorităţile noastre faţă de mediul de afaceri. De aceea, ministrul de Finanţe a propus măsuri în cee ace priveşte continuarea demersurilor pentru asigurarea unei colectări cât mai bune a veniturilor la bugetul de stat, dar şi sprijinirea mediului de afaceri”, a arătat preşedintele PNL.

Totodată, pentru plata datoriilor restante, Ministerul de Finanțe a identificat o modalitate prin care cei care își vor achita obligațiile până la 25 noiembrie vor beneficia de o anulare completă a accesoriilor, a mai precizat Ciucă.

Conform estimărilor Ministerului de Finanțe, există posibilitatea colectării a aproximativ 20-25% din suma totală de 60 de miliarde de lei, a adăugat președintele PNL.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW