Tuesday, November 30, 2021
Jurnalism corect


Nicolae Bănicioiu a rămas fără imunitate. Camera Deputaților a aprobat solicitarea DNA

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 27 octombrie 2020

Camera Deputaților a aprobat marți solicitarea Direcției Naționale Anticorupție de ridicare a imunității pentru fostul ministru Nicolae Bănicioiu, acuzat de luare de mită și trafic de influență.

În calitate de ministru al Tineretului, el ar fi promis că va interveni la ministrul Sănătății de atunci, pentru a numi în posturi de conducere ale unor spitale anumiți manageri agreați de cei doi oameni de afaceri. Bănicioiu ar fi primit, atunci, 1.2 milioane de lei.

Ulterior, când a devenit ministrul Sănătății, procurorii susțin că ar fi mai primit o mită în valoare de 2.6 milioane de lei, de la aceiași oameni de afaceri.

În perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, persoana respectivă, în calitate de ministru, ar fi acceptat promisiunea a doi oameni de afaceri și ar fi primit direct, de la unul dintre aceștia, suma totală de 1.292.122 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra ministrului Sănătății și a funcționarilor publici din cadrul acestei instituții și că îi va determina să îndeplinească sau să nu îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, acte reprezentate de:
– numirea în funcția de manager/menținerea în funcția de manager a unor persoane la conducerea spitalelor publice aflate în subordinea Ministerului Sănătății, spitale cu care firmele controlate de cei doi oameni de afaceri aveau contracte încheiate sau desfășurau proceduri de achiziții publice,
– alocarea de sume de bani spitalelor publice aflate în subordinea Ministerului Sănătății, cu care firmele celor doi oameni de afaceri aveau contracte în derulare.
Ulterior, aceeași persoană ar fi primit de la aceiași oameni de afaceri, prin intermediul unui complice, suspect în cauză, suma totală de 2.612.389 lei în legătură cu exercitarea atribuțiilor de ministru, funcție deținută în perioada 05.03.2014-17.11.2015”, se arată în comunicatul DNA.

Fostul ministru a negat acuzațiile și a spus că procurorii nu au probe.

CITEȘTE ȘI: SURSE – Care sunt spitalele implicate în dosarul de corupție al fostului ministru Bănicioiu | Ancheta are la bază informații de la apropiații lui Dorin Cocoș

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW