Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Netanyahu, deschis la noi discuții cu Hamas: A aprobat o nouă rundă de negocieri

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 29 martie 2024 Etichete: , , ,

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a autorizat începerea unei noi serii de negocieri în vederea unui armistițiu în Războiul din Fâșia Gaza, potrivit biroului său, după ce discuțiile păreau să fie blocat, conform AFP.

”Benjamin Netanyahu a discutat cu directorul (serviciilor israeloiene de informaţii externe) Mossad (David Barnea) şi cu directorul (serviciilor israeliene de informaţii interne) Shin Beth (Ronen Bar) şi a aprobat o nouă rundă de negocieri în zilele următoare, la Doha şi la Cairo”, anunţă într-un comunicat biroul şefului Guvernului.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluție luni, cerând un „armistițiu imediat” în conflictul din Fâșia Gaza.

Israelul și mișcarea islamistă palestiniană Hamas se acuză reciproc că nu reușesc să ajungă la un acord privind încetarea focului, după aproape șase luni de conflicte în enclava Gaza.

Qatarul, care acționează ca mediator, a declarat marți că negocierile între Hamas și Israel pentru un armistițiu în Fâșia Gaza și eliberarea ostaticilor continuă, dar nu au fost furnizate multe informații ulterior de către părțile implicate la negocieri.

Biroul lui Netanyahu a anunțat că acesta a discutat cu șeful Mossad, David Barnea, despre negocieri, dar nu a confirmat dacă Barnea va participa la discuțiile de la Doha sau Cairo.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW