Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Liberalii cer ca PSD să renunțe la candidatura lui Șerban Nicolae pentru șefia Senatului

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 26 februarie 2020 Etichete: , , , , ,

Partidul Național Liberal (PNL) solicită ca social-democrații să renunțe la candidatura lui Șerban Nicolae pentru șefia Senatului. Conform liberalilor, Partidul Social Demcorat (PSD) decredibilizează Parlamentul prin susținerea senatorului.

„Solicităm PSD să renunțe la candidatura lui Șerban Nicolae pentru a doua funcție în stat, pentru a nu decredibiliza și mai mult Parlamentul. PSD reușește, prin propunerea lui Șerban Nicolae drept candidat al partidului pentru președinția Senatului, să înregistreze o premieră națională negativă: decredibilizarea Camerei superioare a Parlamentului”, transmite PNL, printr-un comunicat de presă.

Conform liberalilor, decizia PSD de a-l desemna pe Șerban Nicolae candidat pentru șefia Senatului „riscă să genereze consecințe dezastruoase pentru activitatea instituției, precum și temeri justificate că este un atentat planificat pentru a sabota imaginea acestui corp legiuitor în ochii opiniei publice”.

„Șerban Nicolae, mușchetar anti-justiție din PSD”

În comunicatul citat se mai arată ce Șerban Nicolae, alături de Eugen Nicolicea și Ștefan Iordache, este unul dintre ”cei trei mușchetari anti-justiție” ai PSD.

„Sunt multe argumente solide și de necontestat care oricând pot fi invocate. De exemplu, faptul că dl senator Șerban Nicolae s-a consacrat în ultimii ani ca fiind, alături de Eugen Nicolicea și Ștefan Iordache, unul dintre ”cei trei mușchetari anti-justiție” ai PSD sau că a fost schimbat în 2019 chiar de PSD din funcția de lider al Grupului de la Senat pentru că era o povară electorală”, conform sursei citate.

„A lansat critici repetate la adresa DNA”

Liberalii au invocat mai multe motive pentru care contestă desemnarea lui Șerban Nicolae, printre care și faptul că senatorului a lansat critici repetate la adresa DNA și că a jignit o femeie parlamentar.

„PNL nu poate rămâne indiferent când oferta PSD pentru a doua funcție în stat privește o persoană care și-a făcut un obicei din a lansa critici repetate la adresa DNA sau a iniția propuneri legislative legislative controversate, niciodată în sens european sau reformator.

Nu putem uita nici insultele la adresa unei colege parlamentar, rostite din partea celui care poate deveni chiar azi președinte al Senatului”, mai transmite PNL.

Liberalii mai susțin că PSD demonstrează prin susținerea lui Șerban Nicolae „cât de toxic a devenit acest partid”.

„Dacă PSD are în plan distrugerea imaginii Senatului, prin susținerea lui Șerban Nicolae pentru a prelua funcția deținută până de curând neconstituțional de către Teodor Meleșcanu, cu siguranță va confirma cât de toxic a devenit acest partid.  Așa știe PSD să se „reformeze”: desființând credibilitatea Senatului. Transmitem însă, cu toată răspunderea, că atât timp cât PSD se va încăpățâna să nu ia în considerare rapid o altă persoană candidat pentru funcția de președinte al Senatului, este cea mai gravă jignire pe care o poate transmite la adresa românilor”, se mai arată în documentul citat.

Context

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul Șerban Nicolae, a fost desemnat candidatul Partidului Social Democrat pentru conducerea Senatului, au declarat surse politice pentru mainnews.ro.

Votul s-a desfășurat în cadrul grupului social democrat din Senat. Având în vedere că PSD deține majoritatea în camera superioară a parlamentului, cu 70 de senatori din totalul de 136, Șerban Nicolae are șanse mari să obțină funcția de președinte al Senatului.

Alegerea se va face în ședința plenului de miercuri, 26 februarie.

sursa foto: Facebook

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW