Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nereguli la o casă de copii din Sectorul 4. Conducerea DGASPC, demisă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 iulie 2023

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 a fost demisă luni, 10 iulie, în urma unor nereguli descoperite la o casă de copii administrată de această instituție. Pereții și mobilierul erau deteriorate iar alimentele erau ținute în condiții improprii. 

Acţiunea de control a avut loc luni, în cadrul seriei de verificări făcute la nivel naţional, în toate centrele sociale destinate adulţilor, copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi.

„În cadrul acestor verificări, realizate în Sectorul 4, de o echipă mixtă de control, au fost constatate deficienţe în raport cu standardul necesar, precum cele în privinţa aspectului deteriorat al pereţilor interiori, al mobilierului, al echipamentelor sanitare, cât şi în privinţa condiţiilor de depozitare a alimentelor. Până la momentul transmiterii prezentei informări de presă, locaţia respectivă a fost deja închisă, iar minorii au fost relocaţi în alte spaţii conforme, pentru ca toate deficienţele constatate să fie remediate în regim de urgenţă”, a transmis Primăria Sectorului 4.

Toți cei șase copii aflați în acest centru au fost relocați.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW