Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nelu Tătaru: Se așteaptă un vârf al valului 4 spre începutul lunii octombrie

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 septembrie 2021

Nelu Tătaru, consilierul onorific al premierului Florin Cîțu pe probleme de sănătate și pentru gestionarea pandemiei de coronavirus, a dat asigurări vineri, 10 septembrie, că autoritățile vor putea face față vârfului valului 4, estimat pentru începutul lunii octombrie. 

Fostul ministru al Sănătății a precizat că peste 92% din decesele provocate de COVID-19 au fost înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate incomplet.

Cred că dacă ne mai furăm şi căciula cu nişte green-pass-uri sau certificate false, atunci putem spune că această pandemie este foarte greu de controlat. Suntem într-un moment în care se aşteaptă un vârf al acestui val spre începutul lunii octombrie, cred că doar de noi depinde ca într-o toamnă bogată să putem să gestionăm atât prin evenimente, cât şi printr-o campanie de vaccinare mai atentă şi mai intens mediatizată”, a declarat Nelu Tătaru, într-o conferință de presă susținută la Iași, citat de News.ro.

Tătaru susține că România poate gestiona valul patru al pandemiei de coronavirus, întrucât autoritățile sunt mai pregătite față de anul 2020.

Ne pregătim ca această pandemie să fie transformată în următorii ani într-o boală sezonieră, un vaccin anual, la fel ca şi gripa, şi să o putem gestiona. Încă suntem într-un an pandemic, 2022 va fi un an de ieşire din pandemie şi de abia din 2023 să ne aşteptăm la un an normal”, a adăugat fostul ministru.

Nelu Tătaru s-a mai ocupat de gestionarea pandemiei de coronavirus pe parcursul anului 2020, din funcția de ministru al Sănătății în Guvernul condus de Ludovic Orban. Acum, acesta a fost numit consilier onorific pentru a gestiona pandemia, după ce Ioana Mihăilă și-a dat demisia, alături de ceilalți miniștri USR PLUS, iar premierul a demis secretarii de stat ai USR PLUS din toate ministerele, fără să facă alte numiri în schimb.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a raportat vineri, 10 septembrie, 2.520 de noi cazuri de coronavirus, din 43.966 de teste. 543 de pacienți sunt internați în stare gravă în secțiile ATI din țară.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *