Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nelu Tătaru, prima zi în fruntea Ministerului Sănătății: Voi face o analiză la tot ce este în teritoriu / Dacă nu suntem atenți vom ajunge la mai multe „Suceve”

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 27 martie 2020 Etichete: , ,

Nelu Tătaru a declarat, vineri dimineață, în prima zi de când este ministru al Sănătății, că va face o analiză a situației din teritoriu. Declarațiile noului ministru vin în contextul în care s-a întors recent de la Suceava, acolo unde au fost înregistrate cele mai multe cazuri de medici care au contactat infecția cu coronavirus.

 „Voi face o analiză la tot ce este în teritoriu, eu venind de la Suceava după trei zile, și voi avea o ședință cu grupul de lucru efectiv pentru a vedea care este stadiul evoluției la DSP și la Matei Balș. Am această informație (despre bărbatului de 49 de ani din Timiș care a decedat – n.red.), azi vom discuta acest caz și vom face și o anchetă. Prioritățile mele: sănătatea bolnavilor, sănătatea românilor în general, siguranța personalului medical”, a declarat, vineri dimineață, Nelu Tătaru.

Noul ministru al Sănătății spune că “dacă nu suntem atenți”, vom ajunge la mai multe cazuri de “Suceve” în teritoriu.

“În acest moment, venind din teritoriu, am văzut exact realitatea, siguranța personalului medical rămâne principala armă în acest moment. Un cumul de factori care, dacă nu suntem atenți, vor duce la mai multe Suceve în acest teritoriu. Trebuie avut grijă la precauție, la echipament, la un răspuns corect pe care cel venit la camera de urgență trebuie să-l dea, o anchetă epidemiologică făcută corect, un caz urmărit corect, o testare corectă. Urmăresc testarea după anchete epidemiologice, iar în măsura în care capacitatea ne permite extinderea acestor anchete, inclusiv a testării și la cazurile cu risc crescut – la vârste, cei instituționalizați precum și la cei care lucrează în sistemul sanitar”, a spus Nelu Tătaru, pentru Digi24.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *